img

Синът на Илия Павлов спечели 600 млн. евро на крехките си 24 години

/
/
/
51 Views

Наследникът на Илия Павлов – Илия-Калоян няма абсолютно никакви спомени от родителя си. Когато шефът на „Мултигруп“ е разстрелян зрелищно пред офиса на корпорацията си в столицата, синът му е едва 3-годишен.

Веднага след това Дарина Павлова извежда сина си от страната и той израства в Щатите и Италия. Към днешна дата Илия-Калоян е вече на 24 години и се е превърнал в изключително привлекателен млад мъж.

Визуалната му прилика с баща му, е съвсем лека – предимно в очите и устните. Казват обаче, че младежът, който наследи стотици милиони долари след разстрела на родителя си, има съвършено различен характер от този на мафиота, пише „Уикенд“.

„За разлика от боса на „Мултигруп“, който си остана до последно мутра, Илия-Калоян е деликатен и изобщо не е агресивен. А и има невероятен усет за бизнес“, описват го негови приятели.

 

 

Младият джентълмен живее от години в Америка, често отскача при майка си в Рим, и много рядко си идва в България, при това винаги го прави инкогнито. Знае се, че от 2 години участва в управлението на семейните активи. Наследството на боса на „Мултигруп“ се оценява на стотици милиони евро, които хитрата вдовица Дарина успя да запази и дори умножи, основавайки семеен тръст, който се контролира от оправни мениджъри.

Запознати посочват, че посъветвана от предприемчивия си син от Илия Павлов, майка му Дарина инвестирала преди 6 години доста голяма сума в биткойни. Тя вложила над 20 милиона евро, от което кланът Павлови спечелили колосални дивиденти – над 600 милиона евро.

„Тогава Илия-Калоян беше още ученик, но имаше страхотен нюх за бизнес, който е запазил и до днес. Метнал се е на баща си, само където не е арогантна мутра, а ново поколение предприемач“, одумват го в бизнес средите.

Смята се, че към днешна дата майката и синът са милиардери в активи, имоти и банкови сметки. Именно Илия-Калоян се очаква да се грижи за финансовия просперитет на фамилията и той добре се справя със задачата. Сериозна част от капитала е инвестирана в една от водещите фармацевтични компании, което също донесло баснословни дивиденти на сина на Илия Павлов и майка му. Дарина е изключително горда с предприемчивия си син. Тя е много близка с него и всеки ден говори по телефона въпреки часовата разлика – както стана ясно по-горе, той живее в Америка, а тя обитава разкошно имение в Рим.

За личния живот на младия мултимилионер не се знае почти нищо. Преди година се чу, че той е сгоден, но все още не се е оженил./show.blitz.bg

Материалът Синът на Илия Павлов спечели 600 млн. евро на крехките си 24 години е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text