img

Основателят на Величие за проверките на НАП: Ще закрия фирмите, ще уволня хората

/
/
/
44 Views

Основателят на партия „Величие“ Ивелин Михайлов коментира разпространените твърдения за задължения на негови фирми към НАП, предаде NOVA. Във вторник директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов обяви, че се правят проверки на фирмите на Ивелин Михайлов от партия „Величие“.

По думите му задълженията към държавата на неговите фирми са декларирани отдавна, което автоматично означавало, че няма как да крие доходи.

Тези задължения щели бъдат платени в най-кратък срок, а ако не са, то НАП може да продаде активите на фирмите и така нямало да има щета за бюджета. Михайлов заяви, че проверките срещу него не са случайни.

„Всяка фирма има активи, които е натрупала на свободния пазар. Тези задължения са декларирани и ние плащаме с 23% по-висока лихва за това, че не сме ги платили веднага. В момента, в който можем, ще ги платим.

 

Но ние не ходим на море, а работим, за да може да генерираме тези приходи и покрием задълженията.

Ако не ги платим или фалираме, НАП ще продаде активите и няма да има никаква щета за бюджета.

Но заради този тормоз аз не мога да работя, така че не ми остава избор, освен да закрия фирмите, да уволня хората, защото те така искат. Да обезлюдят региона и да си го ползват”, коментира той.

Материалът Основателят на Величие за проверките на НАП: Ще закрия фирмите, ще уволня хората е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text