img

Ивелин Михайлов от Величие: Ще строя град в града във Варна за 400 милиона лева

/
/
/
55 Views

ПП „Величие“ е новата формация в парламента, която ще има 13 депутатски места.

Формацията взе малко под 100 000 гласа на вота на 9 юни. Един от лидерите на „Величие“ е бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов.

Той не е в депутатските листи и няма да бъде народен представител.

Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод, съобщава БНР.
Сделката е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява Михайлов.

 

 

По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

„Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна.

Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България.

Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива“.

Комплексът ще съдържа 33 сгради, пише още БНР.

Материалът Ивелин Михайлов от Величие: Ще строя град в града във Варна за 400 милиона лева е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text