img

„Трапчинките на Венера“: защо жените се подлагат на „пластична операция“ на гърба си?

/
/
/
97 Views

„Трапчинки на Венера”: защо жените правят „пластична хирургия” на гърба? Симетричните вдлъбнатини, видими в долната част на гърба на човек над глутеалната цепка, обикновено се наричат ​​„трапчинки на Венера“. Това е липидна тъкан, образувана релефно непосредствено над сакроилиачните стави. И тази анатомична особеност се оказва хит в съвременната пластична хирургия. Но защо жените си правят такава операция?

Терминът “трапчинки на Венера” ​​е неофициален. Лекарите от Московския регионален научноизследователски институт по акушерство и гинекология идентифицират това място на гърба на жена като част от „диаманта Михаелис“. Той е отправна точка при измерване на таза при бременни жени. Този ромб, както всъщност самите „трапчинки на Венера“, може да не се вижда визуално на тялото. Има няколко причини за това: наднормено тегло, слаби мускули на гърба и таза, индивидуални характеристики на конституцията на тялото. Но в този случай няма проблеми, дори като се има предвид акушерската и гинекологичната диагностика. Така че защо милиони жени по света по собствена воля всеки ден минават под ножа на пластичния хирург, за да получат тези „трапчинки“ по телата си?

Лесна работа
Всъщност самата операция не се счита за хирургично сложна. Според метода на изпълнение това е липосукция, тоест процедура за отстраняване на излишната подкожна мазнина в тъканите, в този случай разположени в лумбалната част на гърба. Това каза пред лондонски журналисти директорът на мрежа от частни клиники за пластична хирургия във Великобритания д-р Аманда Вонг-Пауъл. Въпреки това, след създаването на „венерини трапчинки“, пациентите се нуждаят от рехабилитационен процес, който включва редовно носене на компресионно облекло. Това намалява вероятността от развитие на негативни последици в резултат на тази хирургична интервенция. И всъщност самата операция не е евтина. И въпреки това жените се обръщат към клиниките за пластична хирургия и се подлагат на липосукция.

За какво?
Истинските, естествени „трапчинки на Венера“ се свързват със сексуалната привлекателност на собственика и повишената чувственост. Това обясняват специалисти от Международната асоциация на психолозите. Тоест, както всяка друга пластична хирургия, създаването на „трапчинки“ е вид самоутвърждаване, дори ако жената не може самостоятелно да види в огледалото резултата от своите мъки и изразходваните пари. Но резултатът от работата на хирурга може да бъде оценен от приятели и най-важното от любим човек.

Някои мъже, според психолозите, наистина обръщат внимание на наличието на „трапчинки на Венера“ върху тялото на жената, тъй като истинските депресии показват нейното добро здраве, включително женско здраве, активно кръвообращение и метаболизъм. Е, шевовете в съвременната пластична хирургия отдавна са направени почти невидими, така че не всеки джентълмен ще познае, че „трапчинките“ са фалшиви. Така че може би за някои създаването на „трапчинки на Венера“ може да бъде отправна точка за промяна на личния им живот.

It is main inner container footer text