img

Жена потърси в гугъл убийство: майсторски уби гаджето си, но търсачката я издаде

/
/
/
79 Views

Злодеите по целия свят от векове търсят рецептата за перфектното убийство. Австралийката Наташа Бет Дарси също се присъедини към техните съмнителни редици. Жената искала да се отърве от приятеля си и да стане щастлива наследница и почти успяла. Тя изпълни сложен сценарий и почти убеди всички в самоубийството на съквартиранта си, но беше „измамена“ от собствения си смартфон.

Жителката на Нов Южен Уелс Наташа Бет Дарси срещна приятеля си Матю Дънбар в сайт за запознанства. Тя буквално нападна мъжа с посланията си и пое инициативата в организирането на срещи. В резултат всичко се превърна в сериозна връзка и упоритата жена заживя с годеника си.

Трябва да се каже, че Матю не беше беден човек – той притежаваше ферма за развъждане на овце Мерино, която според най-скромните оценки струваше 3,5 милиона долара (252 милиона рубли). Това включва не само тлъсти стада от елитни животни, но и няколко сгради и най-важното – 485 хектара земя.

Очевидно г-н Дънбар беше опитен животновъд и добър бизнесмен, но много доверен човек. Без дори да формализира връзката, той се поддаде на убеждението на партньорката си и я направи единствен наследник на цялото си имущество. Точно от това се нуждаела Наташа, която веднага след посещението при нотариуса започнала да разработва коварен план за премахване на приятеля си.

През август 2017 г. богатият фермер и младоженецът Матю Дънбар неочаквано почина, използвайки безболезнен и много технологичен метод. Мъжът глътнал успокоителни хапчета, легнал на леглото и сложил на главата си дебела торба, свързана с резервоар с хелий. Той заспа и отиде в друг свят без болка и страдание – така неутешимата Наташа коментира тъжното събитие пред полицаите.

Смъртта на Дънбар беше много подобна на самоубийство, но факт е, че той не е имал причина да посегне на живота си. Ден преди смъртта на Матю съседи го видели и бизнесменът бил весел и пълен с планове. Затова беше решено да се разследва щателно смъртта в ранчото и усилията на полицията не бяха напразни.

Нямаше нищо, което да предполага, че някой е „помогнал“ на Матю да умре. В спалнята на мъжа нямало следи от борба, а по предметите, използвани при самоубийството, били открити само пръстовите му отпечатъци. Но все пак мадам Дарси отиде в полицейското управление с белезници и беше обвинена в предумишлено убийство.

Жената беше раздадена от нейния смартфон или по-скоро от историята на търсачката в нейния браузър. Разследващите установили, че веднага щом станала наследница на Дънбар, тя започнала да търси в Гугъл интересни неща. Търсенията на Наташа през февруари 2017 г. включваха отровни змии, паяци и гъби, а през март любознателната дама се интересуваше от епидурални свръхдози и смъртоносни дози от различни лекарства за 200-килограмов човек.

Удивително съвпадение, но г-н Дънбар, който много обичаше живота, но след това рязко се разочарова от него, тежеше точно 90 кг. Сред исканията на Дарси имаше някои много екзотични, например „как да убиеш човек, докато играеш ръгби“. Отново съвпадение – Матей беше запален фен на този спорт.

Тогава нещата стават още по-интересни – месец преди смъртта на приятеля си Наташа пита Google: “убийство с ацепромазин”, “99 неоткриваеми отрови”, “колко време остава след самоубийството”, “местопрестъплението”. И върхът на нейното любопитство беше въпросът: „може ли полицията да види уебсайтовете, които посещавате на мобилния си телефон“. Очевидно жената не е проучила много внимателно резултатите от търсенето по тази тема.

Няколко седмици преди смъртта на Дънбар, тя за последно атакува мрежата, питайки „използването на газ като ефективен начин да се сложи край на нечий живот“.

Веднага след това Наташа поръча резервоар с хелий от уебсайта на Tamworth Supagas без доставка до дома. Един ден през август всичко се случи – Дарси се обади в полицията и, избухвайки в ридания, съобщи за самоубийството на приятеля си.

След ареста на „наследницата“ полицията разпита за началото на връзката й с жертвата и разбра много интересни неща. Оказва се, че двойката се е запознала през 2014 г. и Дарси е бил много напорист. Но през 2015 г. романът почти приключи поради факта, че нежна дама от сайт за запознанства влезе в затвора по обвинения в кражба на кредитна карта.

Въпреки това тя успя не само да се оправдае с годеника си, но дори и да го убеди да регистрира наследство за нея веднага след като излезе от затвора. Освен това, докато тя излежаваше присъда, добрият Дънбар издържаше трите й деца за своя сметка! Двойката живя под един покрив само 8 месеца и почти през цялото това време жената разбиваше мозъка си как да убие любимия си.

Познати и роднини на Наташа и Матю не знаеха подробностите за началото на романса им – Дарси убеди приятеля си да мълчи, а самата тя излезе с романтична история за това как се срещнаха. Според жената тя се разхождала сама в проливния дъжд по магистралата, депресирана, а сладкият Матю я вдигнал, стоплил я и я утешил.

По време на делото се разкриха много отвратителни подробности. Оказа се, че Наташа постоянно оказва морален натиск върху Матю и му намеква, че не трябва да живее. Един ден тя дори директно попита дали гредите в обора са достатъчно високи, за да може годеникът й да се обеси. Тогава Дънбар приел това като проява на черен хумор и разказал инцидента като забавен факт от семейния живот на един от приятелите си.

Стана известно също, че двойката се е скарала поне веднъж по време на съвместния си живот. Два месеца преди смъртта си Дънбар се възмути от голяма сума, която една жена взе назаем от него. Тогава Матю грабна пистолета и излезе от къщата, като каза, че няма да се върне. Дарси го върна същата вечер, като му се обади по мобилния телефон и поиска да му донесе нещо вкусно за вечеря. След това фермерът се озова за няколко дни в болница с нервна криза.

Осъзнавайки, че идилията с богатия глупак може да приключи всеки момент, Наташа удвои усилията си в търсене на методи за убийство. На 19 юни 2017 г. тя се опита да вземе успокоително от трима ветеринари в различни части на щата, уж за агресивен овен, но не й беше дадена рецепта. Един ветеринарен лекар беше толкова бдителен, че се свърза с Дънбар и го попита дали наистина има нужда от лекарството за животното. Той беше изненадан и каза, че не е чувал нищо за идеята на приятеля си. За съжаление, мъжът не придаде никакво значение на този инцидент, смятайки го за поредната ексцентрична шега на любимата му.

Наташа Бет Дарси до последно отричаше участието си в смъртта на своя съквартирант и постоянно настояваше, че той е скрит гей и се самоуби, неспособен да го приеме. Но никой не вярва на тази история, тъй като Дънбар е известен като човек с традиционна ориентация, който мечтае за любяща жена и деца.

Но Дарси вече имаше грях, свързан с опит да изпрати човек в друг свят. Осем години преди да срещне Дънбар, една жена пъхна сънотворни в храната на своя съпруг и баща на децата й, Колин Кросман, и след това го удари в главата с чук. Решавайки, че съпругът й е загинал, тя заляла къщата с бензин и я запалила. Тя била подтикната да направи това от застрахователна полица за голяма сума, която съпругът й закупил. Тогава всичко се получи по чудо и Наташа получи първата си присъда, макар и само 9 месеца.

Сега алчната Наташа не може да се размине с минимална присъда – като рецидивист и убиец я грози доживотен затвор.

It is main inner container footer text