img

Как да почистите плочките: 3 начина да го направите до блясък

/
/
/
95 Views

Миенето на плочки може да не е забавно, но е важна задача. 

В крайна сметка плочките често са неразделна част от банята, тоалетната, кухнята, а понякога и коридора или хола. 

С течение на времето върху плочките се появяват различни замърсители: мазнини, мръсотия, петна от сапун. 

Когато дойде време да почистите плочките си, не е нужно да използвате силни химикали. Замърсителите могат да бъдат отстранени с помощта на обикновени продукти, които се намират във всеки дом. 

Кислородна вода

Фармацевтичният продукт е полезен не само за лечение на рани. В чистата си форма пероксидът връща белотата на пожълтелите шевове и премахва петна и петна. По-трудно е, ако повърхността е пореста. В този случай пероксидът трябва да се използва няколко пъти. 

Оцет 

Варовикът е често срещано петно ​​в банята и кухнята. Ако петната са се появили наскоро, просто нанесете оцет върху четката и избършете повърхността. Старите петна първо трябва да се третират, да се оставят за няколко минути и след това да се измият. 

Лимонена киселина

За да приготвите работния състав, разтворете супена лъжица лимонена киселина в литър топла вода. С получената течност се обработват плочките. 

Но в този случай трябва да действате внимателно. Ако междинните плочки са запечатани лошо, тогава киселината, когато се влива в шевовете, може да реагира с фугиращата смес. 

It is main inner container footer text