img

Как да замените маслото: 4 продукта, за които никога не сте се сещали

/
/
/
162 Views

Тези, които са свикнали да броят калориите, трябва да се откажат от определени храни. И маслото не е изключение.

Ще ви кажем как можете да замените тази съставка в зависимост от ситуацията и вкусовите предпочитания. Има общо 4 продукта заместители, но не по-малко полезни.

Авокадо

Диетолозите не се уморяват да хвалят този плод или зеленчук. Пулпът от авокадо се използва за намазване на сандвичи, приготвяне на смутита и използване за печене. Всичко това благодарение на хомогенната и кремообразна консистенция на плодовия пулп, който също има мек вкус.

Банани

Ако смилате банановата каша на пюре, тя може да се използва като нискомаслен аналог на маслото. Често се използва в диетично готвене. Мъфините, бисквитите и банановите сладки са с по-богат вкус и по-плътна консистенция.

Тиква

Точно както при използването на бананово пюре, подобен продукт от тиква работи също толкова добре като заместител на маслото. В допълнение към специалната текстура, печените продукти с тиква са по-ароматни и по-ярки.

Ябълки

Правят сос, който може да се използва за приготвяне на глазури и пържене на месо. В същото време съдържанието на калории в готовите ястия се намалява, което прави печените продукти диетични.

It is main inner container footer text