img

Учителка от християнско училище се опита да отрови съпруга си с напитка от цвете

/
/
/
106 Views

Жена от САЩ беше обвинена в опит да отрови съпруга си с корен от момина сълза. Това съобщава USA Today.

На 16 януари мъж се свърза с полицията в Джеферсън Сити, Мисури. Той обясни, че напоследък се чувства зле. Причината за това, както се оказа, са действията на съпругата му, 37-годишната Сара Шефър , която работи като учител по рисуване в християнско училище. От началото на декември тя добавяше вещество към храната и напитките на съпруга си, което причиняваше замъглено зрение, постоянна умора, сухота в устата, объркване и гадене.

Преди да се свърже с полицията, мъжът решил да проведе собствено разследване и намерил у дома пакет с надпис „Майска момина сълза“. Той също така успя да заснеме как Шефър приготвя смути с цветни корени от торба, а също така взе проба от напитката за анализ.

Токсикологът Тим ​​Еванс каза, че коренът на момината сълза съдържа така наречените сърдечни гликозиди. В малки количества те повишават работата на мускулната тъкан на сърцето, но при предозиране могат да причинят сериозно забавяне на сърдечната честота и тахикардия. Друг страничен ефект от предозиране може да бъде гадене и повръщане. Еванс също отбеляза, че “ако изядете голямо количество корен от момина сълза за кратко време, тогава признаците на отравяне ще се появят доста бързо.”

Изследване на смутито, което жертвата донесла, показало, че то съдържа голямо количество сърдечни гликозиди. Шефър беше призована на разпит и призна, че е добавяла корен от момина сълза към храната на съпруга си. Тя също потвърди, че знае какви здравословни проблеми може да причини.

Шефър беше обвинен в опит за убийство и престъпна употреба на оръжие. Тя е в затвора. Жената все още не е уволнена от училището, тя е в отпуск до приключване на разследването. За мотивите на постъпката й не се знае нищо.

It is main inner container footer text