img

Защо жените изпадат в истерия и как да я спрем бързо

/
/
/
80 Views

Проявата на истерия винаги е емоционален изблик. Тя може да бъде разрушителна за всичко наоколо, а може и да е тиха, може да бъде „отключена“ от незначителна фраза или действие.

Но истерията винаги е освобождаване на дълго натрупана енергия, като експлозията на вулкан.

Алла Литвинова , практикуващ психолог, парапсихолог и енергиен практик, ни каза какво да правим с женската истерия.

Струва си да се отбележи, че е изключително трудно да се ограничи жена в предхистерично състояние. Ако сте в състояние да държите жена в ръцете си дълго и здраво и имате здрави нерви, тогава си струва да опитате. Най-важното е да не изпускате прегръдката!

Не упреквайте и не се опитвайте да утешавате и не приемайте всички оплаквания и емоции лично. Ще се получи емоционален изблик, който бързо ще отшуми. Но този метод не е за хора със слаби сърца.

Ако истерията вече е започнала:

  • не се опитвайте да успокоите жената и не апелирайте към здравия разум – вашите действия ще имат обратен ефект. При силна емоционална възбуда не само жените, но и мъжете не чуват гласа на разума;
  • дайте възможност на всички емоции да излязат наяве;
  • важно е да се има предвид, че всички, подчертавам, всякакви действия и думи са насочени към това да ви въвлекат в конфликт – поддаването на тази провокация само ще налее масло в огъня;
  • не отговаряйте на упреци и обвинения, особено не обвинявайте жена в нищо, докато е в истерия – изчакайте няколко дни или седмица и след това говорете спокойно. Но не мълчете, кажете, че ще помислите и ще се опитате да разберете всичко обективно.

Като по-емоционално същество жената по-трудно контролира състоянието си. Ако видите, че вашата жена е вътрешно напрегната, помогнете й да получи емоционално облекчение, преди състоянието й да се превърне в истерия, просто не й казвайте за това.

Как да го направим?

Всяка дейност, свързана с напрежение и отпускане на телесните мускули: секс, танци, фитнес зала, масаж, басейн, сауна…

Живеем в забързано време, когато трябва да успеем да направим много неща едновременно и да не забравим нищо. Но забравяме за себе си или по-скоро за вътрешното си състояние. Умората и емоциите се натрупват без възможност за нулиране и тогава, като правило, истерията е един от начините за такова освобождаване.

Ако една жена има тиха истерия, когато жената се затваря в себе си, не иска да вижда или чува нищо, ако интересът към живота изчезне, тогава е необходима професионална помощ от специалист.

Ако емоционалното състояние е балансирано и жената изпитва истерия, тогава трябва да разберете психологическата травма и подсъзнателните програми – това е индивидуална работа с психолог.

It is main inner container footer text