img

Психологът разказа как да не се интересуваме от мнението на другите

/
/
/
125 Views

Зависимостта от мнението на други хора е психологическо състояние на човек, причинено от потискането на собственото „Аз“ в полза на външни съображения.

Психологът Ирина Бивзюк каза, когато човек има ясно определени ценности, лични граници, когато човек може да отговори на въпроса: какво съм аз?

Такъв човек няма да се влияе от мнението на други хора.

Когато самочувствието е гладко, стабилно и сте уверени в себе си, чуждото мнение ви е чуждо. Ако човек има ниско самочувствие, за него винаги ще бъде важно кой какво е казал и как е изглеждал.

Опитайте се да си зададете въпроси и да разгледате ценностите си. Ако вашите собствени желания и мечти са важни за вас, няма да зависи от мнението на другите хора.

Важно е да разберем, че живеем за себе си и трябва да мислим само за себе си. Често имаме чувството, че някой ни гледа или ни говори по различен начин, но в действителност хората често не се интересуват от нашите възприятия.

Обичайте се, развивайте се и работете върху личностното израстване! Да живееш собствения си живот, а не този, наложен от обществото, е част от свободата.

Да се ​​научите да приемате мнението на другите хора е правилно, но това мнение не трябва да се прехвърля върху вас. Вашите ценности, вашето мнение и вие сте най-важното нещо, което имате.

It is main inner container footer text