img

Как да галим котките правилно: какво точно харесват и какво мразят

/
/
/
152 Views

Котките обичат отношението към тях нежно, затова обичат да бъдат галени.

И дори е полезно за хората да правят това, защото понижава кръвното налягане, намалява нивата на стрес и подобрява настроението.

Въпреки това, както отбелязват експертите , трябва да го галите правилно, защото котката не винаги може да бъде щастлива и може да хапе.

Защо котките обичат да бъдат галени?

Това им напомня за времето, когато са били котенца и са били облизани от майка си. Поглаждането им напомня за майчина любов и грижа.

Когато котката се чувства щастлива, тя тропа с лапи, сякаш се опитва да вземе мляко от майка си.

Как правилно да галим котките, за да не хапят

Първо, това трябва да се направи, когато самата котка го иска. Котките обикновено идват при стопанина си за обич. Ако искате да погалите котката на някой друг, той трябва първо да подуши ръката ви, за да може да се осъществи запознанството. Ако започне да се търка във вас, можете да го погалите.

Всички котки са различни и следователно продължителността на такава привързаност е различна за тях. Някои ще лежат с часове до вас и ще мъркат от галене, а на други няколко минути ще са достатъчни. Не дръжте котката, ако иска да си тръгне. Домашните любимци, подобно на хората, имат свои индивидуалности и зони за галене. Не е нужно да галите котката си там, където сте сигурни, че няма да й хареса.

На какви места е позволено да галите котки?

Котките се радват да бъдат галени по бузите и брадичката, както и зад ушите. Можете също така да ги погалите по главата. Освен това любимите места за галене на котките са гърдите и шията.

Гърбът трябва да се гали бавно и плавно, като се започне от главата към опашката. Можете да надраскате долната част на гърба, но е по-добре да не докосвате опашката. Ако следвате тези правила, котката ще започне да мърка доволно.

Как и къде да не галим котки

В никакъв случай не галете котките срещу зърното, няма да им хареса. Освен това не можете да го правите грубо и грубо. Не на всяка котка ще й хареса, когато някой иска да я погали по коремчето. По-добре е да се почешете по врата и брадичката.

Всички котки са различни и имат свои индивидуалности и предпочитания. Затова бъдете внимателни към желанията на вашия домашен любимец.

It is main inner container footer text