img

Апартаментът ще мирише ароматно дори след тютюнев дим: какво трябва да се направи

/
/
/
225 Views

Тютюневият дим е особено разяждащ, така че да се отървете от него не е лесно.

Има обаче лесен начин да поправите ситуацията. Трикът ще бъде уместен, ако например нови жители се преместят в апартамент, в който са живели пушачи.

Невъзможно е хората, които нямат вреден навик, да свикнат с тютюневия дим. А гостите, които не са фенове на цигарите, също ще обърнат внимание на вонята.

Купените от магазина аромати само временно ще скрият неприятната миризма. В рамките на кратък период от време след пръскането миризмата ще се върне.

Народните средства ще се справят с проблема. Всичко става в няколко стъпки, но веднъж завинаги.

Хавлиени кърпи
На местата, където миризмата е най-силна, закачете влажни хавлиени кърпи. Те ще премахнат част от миризмата. Когато кърпите изсъхнат, трябва да се изперат в машина.

Ароматизиране на апартамента
В същото време в дома се нареждат дафинови листа. Аромалампа с натурални етерични масла също ще свърши добра работа. Цитрусовите аромати се борят най-добре с миризмата на тютюн.

Килими
Ако в апартамента има килими, тогава те трябва да бъдат избити в снега. В най-трудните случаи ще се наложи измиване с шампоан или химическо чистене.

Освен това помещенията трябва да се проветряват редовно, както и стайни растения, които добре пречистват въздуха, например хлорофитум или сансевиерия („щука опашка“).

It is main inner container footer text