img

Как не съм знаела досега! С този лесен трик ще почистите дръжките на печката за 2 минути

/
/
/
125 Views

Външният вид на най-чистата и добре поддържана кухня може да бъде развален от мръсни дръжки на газова или електрическа печка.

Почистването на тази част от уреда не е лесно поради тяхното разположение . Капки засъхнала мазнина или пък кипнала храна могат да бъдат много трудни за почистване, ако не реагирате навреме.,

Мазнината трудно се отмива, ако се опитате да я измиете със студена вода, затова използвайте гореща вода.

Опитните домакини добавят няколко супени лъжици оцет към течността. Дръжките на печката се отстраняват и се поставят в разтвора за няколко минути, ако замърсяването не е сериозно. Това може да отнеме 15тина минути.

Можете да миете дръжките си без разтвор. За да направите това, изсипете сода за хляб и лимонена киселина на прах върху влажна гъба. Просто избършете дръжките и те ще се отърват от засъхнали петна.

Какво да направите, ако дръжките на печката не могат да бъдат премахнати? Тогава направете Разтвор от вода и оцет се налива в спрей и се напръсква върху проблемните зони.

Алтернатива може да бъде смес от сода за хляб и лимонена киселина.

Мръсотията, натрупана в пукнатините, може да се отстрани с помощта на памучни тампони или с помощта на четка за зъби, която вече не се използва по предназначение.

След като напръскате и отстраните мръсотията, преминете отгоре с влажна кърпа или гъба.

It is main inner container footer text