img

Завръща ли се ужасът: Мистериозна респираторна болест плъзна в Китай

/
/
/
90 Views

Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти коментират, че случващото се напомня на първите дни от пандемията от COVID-19, пише Daily Mail.

Болниците в Пекин Ляонин са сред „затрупаните с болни деца“, докато училищните занятия са „на ръба на спирането“, според местни медии. Децата се проявяват необичайни симптоми, които включват възпаление на белите дробове и висока температура – но без кашлица или други симптоми.

Но новото огнище може да е свързано с Микоплазмена пневмония, известна още като ходеща пневмония. Други болници в Китай също са препълнени с хора, проявяващи симптоми на респираторни болести. Член на персонала на централната болница в Далиан каза: „Пациентите трябва да чакат на опашка по два часа, а ние всички сме в спешното отделение“.

Директорът на детски медицински център Китай каза още пред China Daily: „Това е първата вълна от инфекции с Мокоплазмена пневмония, откакто повечето мерки за ограничаване на Covid-19 бяха премахнати в началото на тази година.

Вълната изглежда особено свирепа след Националния празник в началото на октомври. В сравнение с предходни години открихме повече пациенти със смесени инфекции, лекарствена резистентност и лобарна пневмония“.

Материалът Завръща ли се ужасът: Мистериозна респираторна болест плъзна в Китай е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text