img

И 3-те орхидеи 2 години не помръднаха, докато не им дадох лимонов сок-То не беше цъфтеж, то не бе растеж! Не се слага директно-

/
/
/
136 Views

ПОЛИВАНЕ НА ОРХИДЕИ У ДОМА

Много домакини обичат да отглеждат прекрасни орхидеи на первазите си, защото тези саксии изглеждат просто страхотно. И има огромно разнообразие от сортове орхидеи: от класически бели фаленопсиси и цимбидиуми до лилави ванди и цветни пафиопедилуми (венерино пантофче). Просто не е лесно да се грижиш за тях: или не цъфтят, тогава листата падат …

Здрави корени, сочни зелени листа и разкошни цъфтящи издънки са това, за което жадува всеки любител на орхидеи. В допълнение към класическите съвети за позициониране, поливане и подрязване, има още една тайна рецепта, която да гарантира, че орхидеите ще цъфтят пищно. Всичко е за лимона или по-скоро за лимоновия сок.

Лимоновият сок има дезинфекционен ефект и предпазва растението от различни заболявания и вредители. Освен това лимонът съдържа много калий и витамин С, които подпомагат растежа и цъфтежа на орхидеите. Лимонът за орхидеите е просто средство за растеж на цветни стъбла, здрави корени и листа, изобилен цъфтеж.

За да наторите орхидеята с лимонов сок, трябва да знаете няколко тънкости. Първо, лимоновият сок не трябва да попада върху орхидеята неразреден, в противен случай високото съдържание на киселина може да увреди растението. Второ, трябва да знаете самата рецепта за лимонов дресинг .

И 3-те орхидеи 2 години не помръднаха, докато не им дадох лимонов сок-То не беше цъфтеж, то не бе растеж! Не се слага директно- е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text