img

Ето как да почистите къщата със сол, за дойдат Късметът и Щастието в дома ви

/
/
/
141 Views

Според философията на Фън Шуй, този метод за почистване на дома осигурява добра и положителна енергия, която ще донесе здраве и напредък на всички в семейството.

Чистите и измити подове са не само най-добрият начин да се отървете от мръсотия, прах и бактерии, но и осигуряват приятна и здравословна атмосфера в апартамента.

 

Не по-малко важна е енергията на самата къща, която също, според тази философия, трябва да се обработва периодично. За целта се практикува древният ритуал за почистване на пода със сол .

 

 

Солта позволява на праха да изчезне от пода, но също така ще осигури добра аура на стаята, особено ако е дошъл моментът за възстановяване на мира, хармонията, щастието и просперитета в дома.

 

Защо къщата трябва да се почиства със сол?

Измиването на подовете с добавяне на обикновена кухненска/морска сол за почистване на апартамента или къщата е необходимо, когато: децата често се простудяват; имате често безсъние или неспокойни сънища;

Тогава стайните растения не растат или изсъхват; електрическите уреди се развалят; наскоро някой е починал в апартамента; има постоянна липса на пари; неща изчезват от дома…

Ще разберете също, че е време да изтъркате подовете със сол, когато семейните отношения между съпруг и съпруга се влошат, децата станат непокорни, домашните любимци умрат или изчезнат.

Преди да започнете метода за почистване на пода със сол, трябва да изхвърлите от дома боклука и всички ненужни вещи, които затлачват пространството. Смята се, че всички неща, които не сте използвали дълго време, привличат отрицателна енергия.

Пречат на навлизането на щастието и просперитета в дома. Така че е крайно време да се отървете от стари дрехи, износени обувки, счупени/спукани вещи, парцаливи чорапи и прочие…

Изперете завесите и измийте прозорците – това ще ви помогне да придобиете нов поглед върху живота и да забележите какви неща преди това са минавали покрай вас незабелязани.

Почиствайте печката и винаги я поддържайте подредена, защото според тази философия тя представлява богатството в дома. Винаги чистете с положителна нагласа, като си представяте как с боклука и мръсотията от дома изхвърляте и болести, бедност и проблеми.

ПРАВИЛА ЗА ПОЧИСТВАНЕ СЪС СОЛ:

В голяма кофа се слагат 10 литра вода и 1 супена лъжица готварска (или морска) сол. След това отворете прозорците, тъй като това ще позволи обмен на енергия: лошата енергия напуска и добрата енергия влиза.

Накиснете парцала, след това го изцедете добре в кофата с вода и сол, след което внимателно избършете всички повърхности като: рафтове, маси, електрически уреди, ключалки, дръжки, врати и др.

Ако имате килим и по-малки пътеки, поръсете ги със сол, оставете за около час, след което почистете с прахосмукачка. Излейте водата, която е останала в кофата, в канализацията или някъде далеч от къщата.

Солта, която купувате за тази цел (за почистване на дома), винаги дръжте на определено място и никога не използвайте една и съща сол за осоляване на храна и почистване, гласи съветът по фън шуй.

След почистване свалете дрехите, които сте носили, изперете ги и вземете душ. Бъдете сигурни, че този метод ще прогони негативната енергия от дома ви.

Ако не можете да правите това веднъж седмично, правете го поне веднъж месечно. Можете също така да добавите няколко капки от любимото си етерично масло към солената вода.

Фън шуй е древна китайска система, която синтезира множество учения, умения и техники, с цел да върне човека към естествения рачин на живот или да го свърже с природата. Думите „фън шуй“ буквално биха се превели като „въздух-вода“.

Материалът Ето как да почистите къщата със сол, за дойдат Късметът и Щастието в дома ви е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text