img

Пускат конфискуваната къща на Милко Калайджиев на промоция

/
/
/
112 Views

Националната агенция за приходите сложи за трети път на тезгяха къщата за гости на фолкпевеца Милко Калайджиев в родопското село Мезек.

 

Първоначалната цена на третия търг е намалена 50% спрямо исканите по време на първото наддаване 600 000 лева и сега имотът търси нов собственик срещу само 300 бона.

Причината за „промоцията“ е, че на предходните два търга купувач не се появи. Съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс при това положение НАП трябва да свали цената на втория търг 75% от тази на първия, а ако и тогава липсват предложения, да обяви имота на половин цена при третото наддаване.

 

 

Така последователно къщата бе сложена на тезгяха срещу 600 000, 450 000 и сега срещу 300 000 лева. Това обаче е само първоначалната цена, от която ще тръгне наддаването. Крайната цена е тази, която ще плати кандидат-купувачът, предложил най-голяма сума, пише „Телеграф“.

Оферти за имота на Милко Калайджиев НАП ще започне да приема от 23 октомври, а крайният срок за подаване на предложения е 30 октомври. Кандидат-купувачите трябва да платят 60 000 лева депозит. Самият търг с тайно наддаване ще се проведе на 6 ноември.

Къщата за гости е за алтернативен селски туризъм и има площ 340,93 кв. м. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи, като в тях има климатик е централно отопление, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина.

До продажбата от НАП се стигна след проверката на фонд „Земеделие“ на всички къщи за гости, направени с европари по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. След проверката бе обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 000 лева заради неизпълнение на бизнесплана. Още по време на инспекциите певецът обяви, че е изряден, къщата работи по предназначение и няма за какво да се страхува.

Материалът Пускат конфискуваната къща на Милко Калайджиев на промоция е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text