img

Изпълнява се пророчество: Какво всъщност става в Израел?

/
/
/
245 Views

Световната глобалистка преса се надпреварва да докаже на човечеството, което сега е залепено за телевизионните екрани и видеоклипове от сцените на събитията в Светите земи, разпространявани чрез социалните мрежи, че израелската разузнавателна служба Мосад е „проспала“ инвазията от бойци на Хамас на 7 октомври.

Да проспят? Невъзможно!

МОСАД, който се слави със своята сила, хитрост, цинизъм и опит, нещо не се съобрази? Мосад просто не можеше да „проспи“ нахлуване от мащаба, който се случи на 7 октомври.

 

Около 400 бойци на Хамас използваха булдозери, за да съборят бетонната стена, разделяща ивицата Газа от Израел – и това не беше забележимо? Това е забавно. Лъжа е.

Сега в интернет циркулира видео, направено от израелка, служила на границата между Израел и ивицата Газа и която разказва невероятна история във връзка със случилото се на 7 октомври. Ще го цитирам изцяло:

„Служих като сержант по бойни операции по време на операцията Protective Edge (август 2014 г.) в ивицата Газа. Цялата ми служба премина там. Сега ме слушайте. И слушайте внимателно. Няма нито един шанс на света да има такъв подход към оградата и ние да не знаем за това!

Наблюдателите седят в бункер и не могат да откъснат очи от екрана в продължение на четири часа. Нощем ме будиха заради гълъб, щъркел, който се приближил до оградата, от хлебарка под оградата – целият сектор беше на ръба.

Как успяха да влязат с трактори 400 човека и никой не обърна внимание?? Правех това две години. Не може така! Може би има шанс някой отвътре да е допринесъл за това?“

Израелска провокация

Има цинична и жестока провокация, извършена от Израел с цената на живота на собствените му граждани. Това е един вид 11 септември, когато американците, от ръцете на наети от тях терористи, избиха хиляди свои граждани в кулите близнаци в Ню Йорк.

Ние не назоваваме поръчителите поименно. Имената им вероятно никога няма да станат известни на широката публика. Но е абсолютно ясно, че всичко, което се случва, е в интерес на Израел.

Съществува брутален заговор за унищожаването на цял един народ – палестинците – от двете части на палестинската държава – както от Ивицата Газа, така и от Западния бряг. Израел възнамерява да елиминира цял народ, повече от 3 милиона палестинци, като „терористи“ и като своя собствена екзистенциална заплаха.

Има основания да се опасяваме, че палестинците ги очаква пълна ликвидация, тъй като те и само те от своя страна мечтаят за ликвидирането на държавата Израел и само те са пречка за разрушаването на джамията Ал-Акса на Храмовия хълм в Йерусалим.

Когато всичко свърши и „палестинският въпрос” бъде окончателно разрешен от израелците, на мястото на джамията Ал-Акса евреите ще започнат да строят Третия храм на Соломон, което е техен исторически императив – задача, която не може да се провали да бъдат завършени. Плановете за изграждането му съществуват отдавна, те пишат за това открито и никой в Израел не го крие.

Третият храм на Соломон

Много политолози избягват да говорят за факта, че вярващите евреи, които все още чакат своя месия, планират да построят своя Трети храм за него в Йерусалим на Храмовия хълм, където в библейски времена са се издигали два предишни храма – Първият храм, построен от цар Соломон през 20 век пр.н.е. и разрушен през 586 г. пр. н. е., и Вторият храм, построен през 516 г. пр. н. е. и разрушен от римляните през 70 г. сл. Хр.

Сега там са издигнати две мюсюлмански светини – джамията Ал Акса и джамията Куполът на скалата. За да построят Третия храм в Йерусалим, израелците трябва да се отърват от мюсюлманите и техните свети места. А това е възможно само ако Израел действително контролира целия Йерусалим, а не само западната му част.

Много експерти, като правило, не вярват, че религиозният мистицизъм може да окаже влияние върху реалната политика. Съвременните политолози умишлено изместват фактора на религиозния мистицизъм от редица други, светски фактори, които заедно осигуряват разбиране на същността на случващото се.

Прави впечатление, че съвременната политическа наука като светска наука се опитва да не оперира с понятия като „мистицизъм“ или „религиозно пророчество“, класифицирайки ги почти като вярвания от каменната ера или „средновековно мракобесие“.

В Израел чакат…

Междувременно израелската преса не се страхува да бъде класифицирана като „мракобесна“.

Спомням си как през 2017 г., малко след като Доналд Тръмп спечели президентските избори в САЩ, вестник Haaretz писа, че „голям брой вярващи всъщност обмислят съобщението на Тръмп [за това, че Щатите признават Ерусалим за столица на Израел. – Ред. ] – а всъщност самият Тръмп – като ускоряване на дългоочакваното идване на Месията.“

Haaretz, по-специално, тогава цитира изявлението на адвоката на партията Ликуд, лидер на местното движение „Храмов хълм“ (което има за цел да построи Третия храм) Йехуд Глик.

Той каза, че гледа на Доналд Тръмп като на „съюзник в създаването на еврейския Месия, който той (Глик) толкова горещо се надява да приветства един ден“.

Американското списание The Atlantic през декември 2017 г. цитира много откровено изявление на члена на градския съвет на Йерусалим Арие Кинг, който каза:

„За мен, като ортодоксален евреин, Йерусалим не е просто място за живеене. Това е начин на живот. Той е в непосредствена близост до мястото, където се е случило всичко важно в нашата история… и където вярваме, че Третият храм ще бъде построен в бъдеще.“

За него признаването от страна на Съединените щати на Йерусалим за столица на Израел е „изпълнението на обещанието за идването на Месията“, съдържащо се в еврейските писания, отбелязва The Atlantic.

Християнски пророчества

За да се разбере същността на случващото се, трябва да се вземе предвид не само еврейската мистика, но и християнските пророчества, че с построяването на Третия Йерусалимски храм в него ще се настани Антихристът, който християните смятат за еврейския „месия“, който още не е дошъл.

Това, което се случва сега в Израел, е как самите евреи конструират бъдещето, приближавайки идването на този, който трябва да бъде коронясан от тях в Третия храм като „цар на света“.

Самите те съзнателно бързат да изпълнят пророчествата за Антихриста, известни на всички – и християни, и мюсюлмани, и евреи.

Само евреите виждат Антихриста като „Машиах” – както наричат своя „Месия”. Разликата в разбирането на едни и същи старозаветни пророчества между християни и евреи е, че според вярата на християните техният месия – Исус Христос, Божият син – вече е дошъл на Земята преди повече от 2000 години.

А евреите, които не вярваха, че Исус Христос е изпратен на Земята от Бог Отец, продължават да чакат изпълнението на старозаветните пророчества и до днес и ръчно се опитват да ги доближат. Затова християните гледат с голяма предпазливост на случващото се в Израел сега.

Иран също е в опасност

Трябва също така да разберем, че Иран, който Израел също разглежда като екзистенциална заплаха, сега също е изложен на реална заплаха.

Докато Иран съществува в сегашния си вид, израелците няма да могат да спят спокойно. Именно Израел е причината за всички санкции срещу Иран, който Западът се опитва да лиши от всякаква възможност да създаде собствено ядрено оръжие. Иран с ядрена бомба и нейният носител е кошмарът на Израел.

Следователно трябва да очакваме, че Израел и САЩ със сигурност ще обвинят Иран и движението Хизбула, което действа от Ливан и се подкрепя от Иран, в агресивни намерения.

Именно Иран е целта на най-големия американски самолетоносач Джералд Форд, който, придружен от помощни кораби, вече се приближи до близкоизточното крайбрежие на Средиземно море.

Всички американски изявления, че тази морска бойна единица се е обърнала към Израел, за да „покаже подкрепа“, са пълни глупости. Самолетоносач – срещу лагерите на Хамас и мирните палестински градове? Абсурд.

Има опасения, че Съединените щати ще бомбардират Иран от борда на този самолетоносач: неговите военни и промишлени съоръжения, съоръжения на ядрената индустрия, петролна инфраструктура и т.н. Задачата е да се сложи край на Иран, повтаряме, като екзистенциална заплаха за Израел.

Какво ще се случи?

Анализирайки събитията от последните дни, мнозина забравят (и може би дори крият) факта, че Израел е дълбоко теократична държава. А сърцевината на цялото еврейско общество – не само религиозната му част – е очакването и приближаването на идването на „Машиах“, който трябва да „царува“ в Третия храм, построен на мястото на джамията Ал-Акса.

Но докато палестинският народ е жив, той няма да позволи джамията Ал-Акса, която е третата най-свята светиня на исляма след джамията Ал-Харам в Мека и джамията на Пророка в Медина, да бъде разрушена. Имайте предвид, че операцията на Хамас срещу Израел се нарича Бурята Ал-Акса. Случайно ли е?

Накратко, палестинците са пречка за осъществяването на еврейските планове за изграждане на Третия храм. И затова над тях е надвиснала смъртна опасност. Точно както над Иран.

Като цяло ситуацията заплашва, че всички страни в региона, както и държави, разположени далеч отвъд неговите граници, могат да бъдат въвлечени във война в Близкия изток. И кой знае дали това, което наричаме Трета световна война, вероятно вече не е започнало на 7 октомври. Недай Боже, разбира се.

Материалът Изпълнява се пророчество: Какво всъщност става в Израел? е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text