img

Българка в Израел с изумителен разказ: Поискаха ни 800 евро, за да се качим на спасителен полет до България!

/
/
/
203 Views

Каква е цената на човешкия живот и трябва ли човек да плаща, за да купи шанса си за оцеляване? Тези и много други морални въпроси повдига разказът на Елена Зив, една от нашите сънароднички, която все още се намира в Израел със семейството си. Ето какво разказа тя тази сутрин пред камерите на бТВ:

„Тук не се спи изобщо.
Самолетите кръжат над главите ни. От 4 дена съм в контакт с посолството ни в Тел Авив. До тази сутрин нямаше никакви спасителни полети. В 5 часа сутринта получих съобщение, че вечерта след 20 часа има полет. Но не мога да разбера какво означава спасителен полет , като искат за моето четиричленно семейство 800 евро . Това ли се нарича помощ?“

Това заяви в предаването „Тази сутрин“ Елена, която се намира в Израел и иска да се прибере със семейството си, но не може.

„Получих мейл, че трябва да преведа тези 800 евро на българска летателна компания“, уточни Зив.

„Вече изгубихме билети за 1000 евро, които бяха за полет преди три дни до Варна“, посочи тя.

„Не е ли грехота в такъв момент да се търси печалба от хората?“, попита българката.

„Има списък с над 400 души, които са в същото положение“, подчерта тя.

„От събота започват безплатни спасителни полети на всички американски граждани. Няма как да сравняваме България и Америка. Явно, ако българинът няма пари да си купи билет, трябва да остане където е. Това е една ужасна подигравка с живота“, каза Елена Зив.

„Аз съм преживяла много сложни ситуации, но никога не е била толкова лошо. Отвлечени бебета, жертви. В нашия град няма и кучета по улиците. Излизаме само, за да отидем до улицата. На децата им изскачат очите от стрес. Бомбоубежищата са заредени. Паспортите са при нас. Израелските войски са добре организирани, на границата са, но никой нищо не може да ни обещае“, разказа тя за ситуацията в града, в който се намира“.

Материалът Българка в Израел с изумителен разказ: Поискаха ни 800 евро, за да се качим на спасителен полет до България! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text