img

Хамас с жесток удар по Израел преди минути, кървав ад и дъжд от ракети се стовариха върху Тел Авив

/
/
/
483 Views

„Хамас“ подложи днес на масиран ракетен удар Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари „срещу цивилни“ в два бежански лагера в Газа, съобщи радикалната палестинска групировка, предаде АФП.

„Бригадите Изедин ал Касам“ (въоръженото крило на движението – б.р.) изстреляха ракети към Тел Авив в отговор на ударите срещу цивилни в лагерите Ал Шати и Джабалия“, обяви „Хамас“ в електронно съобщение до журналисти.

Кореспонденти на АФП съобщиха за десетки въздушни удари в рамките на 30 минути днес сутринта в посока лагера Ал Шати и към северната част на Ивицата Газа.

Говорител на „Хамас“ заяви, че в резултат има десетки жертви и ранени. По данни на АФП убитите са поне седем, а шест сгради в лагера са унищожени.

Израел започна мащабна военна кампания срещу „Хамас“ в Ивицата Газа след изненадващата атака на ислямистите срещу еврейската държава на 7 октомври, в която бяха убити над 1200 души.

Други около 1200 са убити в палестинския крайбрежен анклав при израелските въздушни удари, съобщиха представители на „Хамас“.

Материалът Хамас с жесток удар по Израел преди минути, кървав ад и дъжд от ракети се стовариха върху Тел Авив е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text