img

Господ Бог винаги има някакъв план за нас. Прочети и осъзнай, че желанията ти винаги се сбъдват

/
/
/
104 Views

Понякога нещата не се случват така, както си ги представяме. Това обаче не бива да ни отчайва, защото е много важно да не забравяме, че Господ винаги има най-добрия план за нас.
Имало някога три дървета, които били израснали на хълм в гората.

Те си говорили за своите мечти и едното споделило, че се надява да се превърне в ковчег за някое важно тяло. Второто заявило, че иска да бъде най-мощния кораб на света. Дошъл ред на третото дърво да се изкаже и то прошепнало, че иска да бъде най-голямото дърво в гората.

Минали няколко години и дървосекачи дошли в гората. Приближил се един от тях до първото дърво и казал, че му изглежда здраво, затова би опитал да го продаде на дърводелец. Отишъл един дървосекач до второто дърво и заявил, че то изглежда дори по-силно и ще опита да го продаде на корабостроителница. Приближил се дървосекач и до третото дърво и решил да нареже стъблото.

От първото дърво направили ясли за хранене на добитък и мечтата му не се сбъднала. Второто се превърнало в малки рибарски лодки и също не успяло да осъществи мечтата си. А третото било нарязано на големи парчета и оставено само.

 

Минали години и дърветата вече не помнили своите мечти. Веднъж един мъж и една жена отишли в обора, тя родила и положила детето си в яслите. Дървото гледало малкото детенце и чувствало, че носи в себе си най-важният човек на света.

След време няколко души влезли в рибарската лодка на второто дърво, разразила се буря и то осъзнало, че не е достатъчно силно, за да ги опази. Един от хората обаче казал “Мир”, бурята спряла и дървото осъзнало, че се е сбъднала мечтата му да вози цар на царете.

Взели и третото дърво, дали го на един човек, който го носил, докато другите го обиждали. Стигнали до един висок хълм и приковали човека за стъблото. Тогава то осъзнало, че е достатъчно високо, достатъчно близо до Бог, защото Христос бил прикован върху него.

Поуката от тази история е, че Господ винаги има план за нас и дори нещата да не се случват по начин, по който сме очаквали, те все някога ще се сбъднат. Но неведоми са пътищата Божии.

Материалът Господ Бог винаги има някакъв план за нас. Прочети и осъзнай, че желанията ти винаги се сбъдват е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text