img

„Александровска“ отстрани шефа на хирургията заради скандала с дареното жилище

/
/
/
175 Views

Ръководството на УМБАЛ „Александровска“ взе решение да отстрани от длъжност началника на клиниката по хирургия доц. д-р Манол Соколов, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Той ще бъде отстранен от длъжност до приключване на оповестената от прокуратурата проверка, започнала след медийно разследване за дарено на него жилище в София от възрастна пациентка.

Случаят, макар и с характер на частни дарителски отношения между граждани, за съжаление засяга отношенията „лекар-пациент“, където лекарят е служител на болницата, а това от своя страна въвлича и името на Александровска болница в публичното пространство, посочват от болницата.

Изпълнителният директор на болницата проф. Атанас Йонков е призовал доц. Соколов да излезе в неплатен отпуск до изясняване на случая, но той е отказал.

Ръководството на болницата е разпоредило проверка за установяване дали дарителката на имота е постъпвала някога като пациент.

Материалът „Александровска“ отстрани шефа на хирургията заради скандала с дареното жилище е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text