img

Изкуственият интелект очаква да „доживеем до 100 години“ и да работим „три дни и половина седмично“

/
/
/
88 Views

Изкуственият интелект ще ни помогне да работим само три дни и половина седмично и да доживеем до 100 години, смята шеф на банка.

Джейми Даймън, ръководител на JP Morgan, казва, че възходът на машините има огромни плюсове на фона на опасенията, че те ще направят „Терминатор“ и ще ни убият всички. Той каза: „Хората трябва да си поемат дълбоко въздух. Децата ви ще живеят до 100 години и няма да имат рак благодарение на технологиите.

„И буквално, те вероятно ще работят по три дни и половина седмично.“

Топбанкерът вече я използва в целия бизнес, за да помогне за намаляване на натоварването на персонала. Той каза: „Това е живо дишащо нещо. За нас всеки един процес… всяко приложение и всяка база данни могат да се прилагат с изкуствен интелект.

„Той може да се използва като втори пилот. Може да се използва, за да замени хората. Той генерира на идеи, големи езикови модели, води бележки, докато говорите с някого. Това е по малко от всичко.“

На партийната конференция на вчера министърът на технологиите Мишел Донелан обяви увеличение с 8 млн. паунда на броя на стипендиите по изкуствен интелект, които правителството финансира.

Тя заяви, че финансирането ще даде възможност на още 800 души да „се усъвършенстват в областта на ИИ“.

През ноември Обединеното кралство ще бъде домакин на среща на високо равнище по въпросите на безопасността на ИИ, на която ще бъдат обсъдени възможностите и рисковете, свързани с ИИ, както и начините за неговото регулиране.

Страхът от ИИ идва, след като инструменти като ChatGPT на OpenAI доведоха до опасения, че технологията може да доведе до огромни загуби на работни места.

Материалът Изкуственият интелект очаква да „доживеем до 100 години“ и да работим „три дни и половина седмично“ е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text