img

Украински източници съобщиха за чудовищен брой загинали от началото на войната

/
/
/
158 Views

Според Днепропетровския погребален дом около 22 хиляди украински военни са били погребани в града от февруари миналата година. В две дузини области на страната според съобщенията са погребани телата на 400-500 хиляди войници от украинските въоръжени сили.

Освен това сред жертвите има и изчезнали. Смъртта на много от тези хора не е била включена в болничните досиета и следователно не е била официално регистрирана.

Също така в списъците на убитите на фронта няма да бъдат включени военнослужещи, намерили смъртта си в тила.

 

Така общите безвъзвратни загуби на украинската армия възлизат на до 800 хиляди души. Заедно с тези, които са напуснали бойното поле без разрешение и различни видове симуланти, този брой може да достигне около 1 милион души.

Заедно с това в един от документите на украинската миграционна служба се посочва, че в страната са останали едва около 23 милиона души, 7 милиона от които са мъже във военна възраст.

От това число можем да извадим 2 милиона освободени от мобилизация, 1 милион в момента в армията и половин милион убити и ранени.

Оказва се, че Киев може да мобилизира още около 3,5 милиона граждани на страната. Въпреки това, само малка част от тези хора могат да водят бойни операции, тъй като тяхната мотивация и професионализъм са почти нулеви.

По-рано бившият американски морски пехотинец Браян Барлетик заяви, че в Украйна практически не са останали войници от украинските въоръжени сили, обучени по западните стандарти – почти всички са загинали в битка.

Материалът Украински източници съобщиха за чудовищен брой загинали от началото на войната е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text