img

Край на мистерията с Хекимян, знам защо напусна БТВ, обяви журналист

/
/
/
271 Views

В спокойния съботен ден след Деня на Независимостта топ новина стана напускането на БТВ на легендата Антон Хекимян.

След 19 години там директорът на новините просто напусна от раз.

Този път явно няма драма, както с напускането на Венелин Петков преди 2 години.

Хекимян е напуснал по своя воля, стана ясно, както от неговото изявление и от това на телевизията.

 

От телевизията категорично обявиха:

„Би Ти Ви Медиа Груп“ (bTV Media Group) приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока“.

Става ясно, че временно ще бъде заместен от чужденец.

Уточнява се, че в междинния период, главният изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медиа Груп“ Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание. На помощ ще му са главният редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция „Спорт“ Владислава Лазарова.

Ясно е, че рокадата е станала непредвидено и внезапно.

Веднага заваляха всякакви предположения в мрежата:

Ето какво написа самият Хекимян:

Ето прочувствения пост във Фейсбук, с който Антон Хекимян във Фейсбук:

През вече далечната 2004 година започнах в БТВ като стажант. Тогава бях на 20 години. За 19 години разбрах какво е да си посветен на журналистиката, да обичаш хората, с които те среща съдбата и да се учиш от живота на истинските хора.

Извървях дълъг път и съм благодарен на колегите, които са ме подкрепяли в първите ми стъпки и на всички хора, които повярваха в мен.

Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Битки, победи, радости, смях, незабравими герои, понякога сълзи, но никога съжаление. БТВ ме научи на дисциплина!

Да работиш с професионалистите в БТВ НОВИНИТЕ е привилегия и аз винаги съм ценил усилието на всеки един човек в екипа си.Научен съм, че трябва да се дава шанс и се радвам, че успях да дам път на много млади хора да творят и на много колеги да намерят още предизвикателства в работата си.

Битката за истината трябва да се води на всички нива – независимо от длъжността, която заемаш или професията, която практикуваш. А журналистите са онези хора в нашето общество, които следват принципа на истината безусловно.

Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам.

Докато пиша тези думи през съзнанието ми преминават лицата на любимите ми колеги и приятели в БТВ – сърцето ми е пълно. Благодаря!“

Той изобщо не посочва къде ще отива след БТВ.

Явно обаче, че има алтернатива.

Първото предположение беше, че от Нова телевизия са му предложили много добра оферта в 5 цифрена сума, за да мине при тях.

Това обаче бе опровергана от работещите в кухнята на Нова.

Още повече, че там Хекимян трябва да си партнира с бившата си голяма любов Василена Гръбчева.

 

После се появи още по-невероятна версия, че е получил предложение от Борисов да се включи в битката за София.

Тази идея бе приета в мрежата с насмешки.

Колкото и нелогично да звучи обаче неведнъж и други избраници на Борисов са изглеждали невероятно, но това не е пречило да се впускат в надпреварите.

А за капак журналистът зевзек от Дарик и „Не! Новините“ обяви най-невероятната версия:

„Да, истина е. Anton Hekimyan идва на стаж в Не!Новините. Медия №37 в страната и №32 ще бъде ръководена от него, докато аз и г-н Пеевски сме кмет на София.“, написа той в мрежата.

Това разбира се е в кръга на шегата, но кой знае.

Материалът Край на мистерията с Хекимян, знам защо напусна БТВ, обяви журналист е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text