img

Опасност от радиация! Ако видите в София тези предмети, не ги пипайте, а… СНИМКА

/
/
/
125 Views

Смущаващо съобщение за кражба на предмет, който може да излъчва радиация се появи в социалните мрежи. Автор на поста е потърпевшия, който описва случката и предупреждава да не се пипат с голи ръце. Ето какво пише човекът:

Някъде между вторник и четвъртък са ми обрали багажника на колата в района на улица Симеон Радев до блок 19. Отключили са го, взели са два куфара, без да знаят какво има в тях и са го затворили.

 

Единият куфар е с инструменти и ми служеше вярно над 15 години, а другият е с радиологични фантоми и еталонни източници и го държах в багажника заради опасения от радиация. Източниците на лъчение са слаби и са защитени до някаква степен от куфара, но понеже има голяма вероятност крадците да го изсипят някъде, приветствам за две неща:

  1. Не оставяйте нищо ценно в колите си, защото в квартала явно се краде. Щом багажникът на 6-годишна кола е отворен по такъв безупречен начин, значи си разбират от работата.
  2. Ако видите полупрозрачни цилиндрични предмети със сивкави топченца вътре или нещо подобно на тези неща от картинката, моля пишете къде е и не го пипайте с голи ръце и не стойте дълго до него.

Ако извршителят случайно чете това, нека остави поне куфара с фантомите на мястото, където е била колата. Тези предмети няма къде да се продадат и за територията на България съм единствен, който знае за какво да ги ползва. Друг няма да му ги купи. Лесно мога да си ги набавя, но ми се ще да не харча излишни пари.

Ще подам и сигнал в 6-то районно естествено, но като ми остане свободно време тези дни, тъй като стойността на непродаваемите фантоми не е малка.

 

Материалът Опасност от радиация! Ако видите в София тези предмети, не ги пипайте, а… СНИМКА е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text