img

Дъщерята на Мира Добрева разказа как е майка ѝ и какво се е случило с нея, за да се стигне до спешна операция

/
/
/
153 Views

Новината за спешната операция на Мира Добрева в Пирогов трогна България. Тя беше поставена в изкуствена кома, а хората не спираха да ѝ изпращат пожелания и да се интересуват от състоянието ѝ. Разбрахме, че операцията е минала добре и започва да се възстановява. Сега дъщеря ѝ Лора разказва подробности за случилото се.

Мира вече е извън опасност за живота, препятствията са били много, но майка ѝ е герой

Пълното възстановяване на Добрева се оказва, че ще отнеме време, но лекарите от „Пирогов“ са свършили страхотна работа. Но какво е станало? На 3 септември изкачват Рилските езера семейно.

Но два часа след като се прибират, въздухът на Мира Добрева почти спира. Тя развива остър перитонит, приемат я в Пирогов и ѝ правят спешна операция на корема. Тя е успешна, но се появяват други усложнения и съпътстващи инфекции. Стига се до момент, в който не може да диша сама и влиза в реанимацията.

:Тук е редно отново да кажа, че през цялото време тя бе под зорките наблюдения на невероятните професионалисти в “Пирогов” – и сме безкрайно благодарни за това, че те се грижеха за нея денонощно, и въпреки пречките и усложненията се пребориха за нейния живот.“, казва Лора пред 24 часа.

 

 

 

Късмет е, че са били вкъщи, защото Мира е била доста близо до фатален изход, ако не на минути, то часове

Лора не може да спре да мисли какво е щяло да стане, ако е станало малко по-горе, високо в планината. Доверили са се на лекарите, защото от първия миг са усетили добрата им преценка и високата им квалификация.

„Всъщност истината е, че ако не ни бяха казали те, че мама трябва да бъде оперирана по спешност, дори нямаше да си го помислим. Тя никога не се е оплаквала от проблеми със стомаха – през ума не ни е минавало, че това може да се случи.“

Лора призовава хората да обръщат внимание на здравето си навреме, за да не се стига до подобни ситуации при тях

Ако всичко върви по план, в края на седмицата Мира ще се прибере у дома, но семейството е предпазливо и не бърза да се радва. Много хора са попитали дали семейството има нужда от някаква помощ, но няма нужда. Единственото, което трябва сега е Мира да си почива и да е спокойна.

Лора няма търпение да започнат пак да си говорят сутрин с кафето, да разхождат кучетата си заедно, да пият кафе в квартала и да си говорят по женски. Тя много обича, когато майка ѝ я изпраща до офиса преди работа.

Материалът Дъщерята на Мира Добрева разказа как е майка ѝ и какво се е случило с нея, за да се стигне до спешна операция е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text