img

Прокълнати подаръци: 10 неща, които никога не трябва да подарявате на рожден ден

/
/
/
155 Views

Подаръците винаги ви радват и повдигат настроението, особено от близките. Въпреки че има неща , които никога не трябва да се подаряват : те могат да доведат до проблеми, нещастия и раздяла. Кои са т.нар.

прокълнати подаръци – вижте списъка по-долу: 

огледало подарък

Огледало

Първото правило е да не купувате огледала от антикварни или винтидж магазини. Това са магически предмети със силна енергия: чрез тях се предизвикват щети и болести и се използват като „водачи“ за същества от Отвъдното в нашия свят.

Второто правило е никога да не се гледате в счупено огледало, по този начин можете не само да загубите красотата и младостта си, но и да си навлечете провал.

Третото и основно правило е да не подарявате огледало, особено на момичетата. Това е лична вещ, която трябва да закупите сами. То натрупва негативна енергия, която можете да прехвърлите на рожденика.

чифт чорапи

Чифт елементи от облеклото

Смята се, че поднасянето на чорапи като подарък ще накара мъжа да напусне семейството. Можете също да използвате този знак в своя полза: посъветвайте досадната си свекърва да купи чорапи за сина си, така че привързаността между майка и дете ще отслабне или ще изчезне напълно (но не сме ви го казали ние! :))

Подареното бельо може да тласне мъж към измама, а шаловете и ръкавиците могат да доведат до кавги и раздори между рожденика и дарителя. И като цяло е по-добре да не подарявате неща в жълт цвят, тъй като това е знак за раздяла.

перлени обеци

Перли

Бижутата с перли са елегантни и изискани, но не препоръчваме да подарявате този камък на вашата жена. От древни времена е обвит в митове и мистерии. Смята се, че това са сълзите на морски нимфи, които са обречени на самота.

Подаряването на перли е знак за нещастие и несполуки, но можете и дори трябва да купите перли като подарък за себе си – камъкът ще засили вашата женственост и сексуалност и ще ви помогне да намерите мъжа на мечтите си.

колекция ножове

Пронизващи предмети

Ножове, катани, ножици, вилици, ножици за градината – твърдо не! Дори вашият познат да колекционира ками от Османската империя. Всички тези остри предмети ще внесат в дома ви кавги, недоразумения и вечни конфликти. Според народните поверия върхът привлича злите духове, а злият дух ще влезе в къщата на рожденика като подарък.

часовник подарък

Часовник

Не подарявайте часовник. Според някои признаци те обещават раздор, след като стрелките спрат. Друго тълкуване е, че полученият аксесоар ще отнеме години от живота на човек за нищо.

Ако вече сте подарили часовник, помолете рожденика да ви плати символична сума: лев, два или три. По този начин можете да повторите ситуацията и сами да си купите часовника.

кръст висулка

Религиозни подаръци

Нагръдните кръстове, вериги, икони са много лични предмети, хората влагат определени значения и енергия в тях. Популярните суеверия казват, че чрез такива неща е най-лесно да причините вреда някому или т.нар. „зли очи“.

кърпи подарък

Носни кърпички (от плат)

Смята се, че това е атрибут на сбогуване и тъга, а подаряването му за рожден ден означава мъка и сълзи, вероятно поради прякото предназначение на аксесоара. Предлагаме да не поемате рискове и е по-добре да подарите покривка, това е отличен подарък, ако искате да станете желан гост в къщата.

свещ суеверия

Свещи

Всички сме за ароматните свещи, за да създадете домашен уют. Те отпускат ума и ухаят вкусно, но в никакъв случай не трябва да ги подарявате на рожденика или да ги приемате като подарък. Свещите се свързват с погребение и предстояща смърт.

Съдове

Комплектите винаги са добър и полезен подарък: както красиви съдове, така и декоративен елемент. Основното тук е да няма малки драскотини или пукнатини, в противен случай това може да „счупи“ живота на рожденика.

кафяв портфейл

Портфейл

Не препоръчваме да подарявате портфейл като подарък за рожден ден, особено празен. Той допринася за загуби, предвещава неприятности и финансови проблеми. Поставете пари или монета в него, за да избегнете неприятностите с подаръка.

Материалът Прокълнати подаръци: 10 неща, които никога не трябва да подарявате на рожден ден е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text