img

Едва когато станах на 40, разбрах, че цветът на гъбата за чинии не е случаен! Ще кажа и на вас, да не се излагате

/
/
/
118 Views

Гъбите за миене на съдове са незаменим елемент от всяка кухня, независимо дали имате съдомиялна машина или не.

Често обаче не се замисляме за цвета им. Най-често взимаме първата попаднала ни гъба. Оказва се, че това е голяма грешка. Чудили ли сте се някога какво е предназначението на различни цветни гъби?

Може би си мислите, че цветът на гъбата за чинии има само естетическа функция, но това е погрешно схващане. Различните нюанси на гъбите не са подбрани така, че лесно да ги съчетаете с интериора на кухнята. Оказва се, че цветовете на гъбите имат много по-важно значение …

Наистина ли има значение цветът на гъбата за миене на съдове?

 

 

чаша и чиния

Наистина е така! Освен ако не решите да си купите най-евтините гъби, в който случай цветът няма особено значение. Ако обаче избирате по-качествени гъби за миене на съдове, трябва да обърнете внимание на цвета. Всеки нюанс на гъбата има свое специфично предназначение. Това е наистина полезно да се знае, защото тогава ще можете да използвате гъбите по предназначение.

За какво се използва синята гъба?

Синята гъба за съдове е най-деликатната, така че е идеална за миене на порцелан. Определено обаче няма да преодолее трудното отстраняване на мръсотията.

Как да използвате жълта гъба?

Най-добре се използва за почистване на стъкло, така че можете безопасно да използвате такава гъба за измиване на чаши.

зелена гъба чинии

За какво се използва зелена гъба?

Помага за премахване на упорити замърсявания. Зелената гъба може да помогне за премахване на засъхнала храна или остатъци от мазнина. Можете да използвате тази гъба за търкане на съдове, но внимавайте да не повредите деликатната повърхност.

А червена или розова гъба?

Въпреки че може да изглежда контраинтуитивно, червената или розовата гъба са по-деликатни от зелената. Тази гъба може да се използва за измиване на трудни за отстраняване замърсявания, но е по-безопасна и по-малко вероятно да надраска съдовете. Това е универсална гъба, която може да се използва за измиване на различни повърхности.

Знаете ли, че гъбите за миене на съдове са много добра среда за размножаване на бактерии?

Трябва да се помни, че гъбата за миене на съдове трябва да се сменя редовно, тъй като бактериите се размножават бързо в нея. Не чакайте, докато започне да мирише лошо!

Материалът Едва когато станах на 40, разбрах, че цветът на гъбата за чинии не е случаен! Ще кажа и на вас, да не се излагате е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text