img

Поклон! Млади лекари преглеждат безплатно пенсионери

/
/
/
52 Views

Медици се обединиха в сдружение „Младите лекари“, организират различни кампании и правят безплатни прегледи на територията на Бургас, като амбицията им е до края на годината да стъпят в Ямбол, Стара Загора и евентуално в Сливен.

„През ноември 2022 г. сформирахме организация от млади лекари, като за ориентир използвахме Световната здравна организация. Лекари под 45-годишна възраст се обединихме. В момента структурата наброява 116 членове, като в Бургаска област младите колеги под тази възраст са общо около 400“, каза кардиологът и зам.-председател на сдружението д-р Диян Господинов.

От сдружението казаха, че вече са влезли в комуникация със здравното министерство, откъдето са обещали да им помагат в бъдеще.

През последната година организацията е провела няколко кампании. Една от тях е била насочена към пенсионерските клубове.

„В рамките на няколко месеца успяхме да обиколим над 50 клуба, проведохме базов скрининг на хората в тях, като измервахме кръвно налягане, кръвна захар, проведохме здравни беседи и взехме липиден профил на прегледаните“, посочи зам.-председателят и уточни, че негови колеги са се отказали от участие в симпозиум, за да могат да платят на лаборатория.

Материалът Поклон! Млади лекари преглеждат безплатно пенсионери е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text