img

Драма в Родопите: Гурбетчии залагат нови жилища, пенсионери остават без пукнат лев заради…

/
/
/
140 Views

„Прибрах се, похарчих всички пари по игрални зали. От Родопите до София. Всичко профуках, за да избия се наложи да заложа новото жилище.

Опатках и тези пари, нищо не се получи. Сега ми трябват няколко години здрава работа, за да наваксам всичко. Добре, че имам и друго жилище, че да има за семейството“, изповядва жител на родопски град пред екип на „Родопи voice“.

 

Гурбетчия. Стаж около 15 години в различни държави в Западна Европа. Неуморен труд зад граница, истински разгул у дома. Който коства много средства на фамилията.

От десет до 10 000 лева и нагоре харчат родопчани в никнещите като гъби през последните години в региона обекти, пък споделят служители.

Както вече писахме, около 14 са игралните зали в Кърджали. Двойно по-малко са в Смолян, установи наша проверка. Най-оборотните клиенти и в двата областни града са гурбетчии, върнали се от чужбина. Не са малко и гърци от пограничните райони, идващи специално за подобен род туризъм.

„Има хора, които пробват с десет лева и си тръгват. Всъщност, това са всичките им пари. Други оставят хиляди. Все пак и печалбите не са малки. Щастливци дори оставят по 200 лева и нагоре бакшиш“, коментира пред екипа ни крупие.

Дори старци оставят целите си пенсии в игралните зали.

Материалът Драма в Родопите: Гурбетчии залагат нови жилища, пенсионери остават без пукнат лев заради… е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text