img

Сварете дафинов лист с ябълка и ще забравите за лекарствата. Запишете рецептата

/
/
/
159 Views

Ябълка и дафинов лист – две съставки, които често се използват в кухнята и мнозина нямат представа каква лечебна сила имат заедно.

Дафиновият лист се използва главно за подправяне на различни сосове и супи. Но той може да направи много повече. В комбинация с ябълката подобрява зрението, намалява възпаленията и облекчава болката.

Редовната консумация на този чай от дафинов лист и ябълки намалява възпалението на ставите, регулира кръвообращението, помага при мигрена, укрепва имунната система и помага в борбата с респираторните заболявания. Ябълката съдържа антиоксиданти с противовъзпалителен ефект. Този чай е богат и на витамин С, така че е отличен и при грип и настинка.

Консумирането на тази напитка също ще укрепи сърцето ви. Дафиновият лист помага в борбата със сърдечните заболявания, намалява стреса и кръвното налягане.

 

 

Тази напитка е подходяща и за диабетици и като превенция срещу диабет, защото регулира нивата на кръвната захар.

Друго предимство на тази напитка е, че забавя стареенето на клетките. Тя е много полезна при астма, възпалени бронхи, а също така подобрява мозъчната функция.

Приготвяне на напитката:Винаги използвайте изсушен дафинов лист, тъй като пресните листа могат да бъдат токсични.

Необходими съставки:3 дафинови листа1 ябълка1 л водапо избор: канела и мед

Приготвяне:Измийте и разрежете ябълките на 4 части и премахнете камерите им. Нарежете на по-малки парчета.

Налейте вода в тенджера и я сложете да заври. След това добавете дафинов лист и канела и варете 5 минути.

Вижте още: Успешна загуба на килограми – спазвайте прости правила!

Накрая добавете ябълките, махнете от котлона и оставете под капак за 10 минути. Прецедете готовата напитка, добавете мед и пийте сутрин на гладно или вечер преди лягане. Никога обаче за период по-дълъг от 2 седмици.

Споделете тази чудесна рецепта с приятелите си!

Материалът Сварете дафинов лист с ябълка и ще забравите за лекарствата. Запишете рецептата е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text