img

Динко вади наред коли от морето: Коя държава, на която помагаме, помага сега на нас?

/
/
/
181 Views

Динко от Ямбол вади от морето коли, които са влачени от пороя. Това става ясно от негова публикация в социалните мрежи.

На видео се вижда как автомобил е погълнат от вълните и го издърпват към плажа.

 

„Много писахте, малко дойдохте“, гневно казва Динко.

 

 

 

Вероятно намеква, че хора са му писали в социалните мрежи, но не са отишли на място да помагат.

Къде е Турция, къде е Гърция, къде е Украйна, кой помага на нас? Коя от всички държави на която си дадохме задника е тук и помага? – пише още той.

 

Както Plovdiv24.bg ви информира, един от хората, които са в района на бедствието по Южното Черноморие и оказват помощ, е Динко от Ямбол. Той е там с един от личните си автомобили, но също така на терен е и негова тежка техника.

Именно един такъв огромен камион затъна в пясъка и се наложи да бъде извикан багер, за да го изтегли.

От Кризисният щаб в Царево апелират всички желаещи да помогнат с доброволен труд и материални дарения да се обръщат към тях за съгласуване на дейностите със специализиралите служби и организации на телефон 05 90 5 5018

Извършват се отводнителни дейности в цялата община. Изваждат се автомобили от водата на плаж „Арапя“. Предстои изваждане на много животни и газови бутилки от морето.  Към момента няма бедстващи хора.

След поредното заседание на щаба е взето решение да се отмени Рибен фест, който трябваше да се състои на 09.09.2023 г. Отменени са и всички събития от културния календар на община Царево.

Отворен е обходен път до Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово. Мостът при Синеморец е проходим за високопроходими автомобили. Затворен е пътят до Фазаново – работи се за отваряне и стабилизиране на моста. Проходими са пътищата до другите населени места в общината.

Материалът Динко вади наред коли от морето: Коя държава, на която помагаме, помага сега на нас? е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text