img

Ужас без край: Най-лошото в Царево предстои, бият тревога за… ВИДЕО

/
/
/
330 Views

Оперативната обстановка на територията на община Царево остава усложнена. В следствие на обилните валежи са получени голям брой сигнали в оперативния център на бургаската пожарна служба, предимно за отводняване на приземни етажи на къщи и дворове. На място работят 10 екипа, насочват се и допълнителни сили и средства.

Припомняме, че БЛИЦ по-рано писа за бедствията по родното Черноморие. Прогнозите на синоптиците се сбъднаха и поройни дъждове са довели до наводнения на места. 

 

Сложна е ситуацията в къмпингите „Нестинарка“ и „Арапя“, откъдето сигналите са най-голям брой. В община Царево ще бъдат задействани сирените за оповестяване на населението.

Заради наводнение е затворен за движение главният път между Царево и Синеморец.

„Има организация за спасяване на хора още от сутринта. Неслучайно сме обявили бедствено положение. Валежите са такива каквито никога не е имало. Имаме едно село, което е напълно наводнено. Р. Велека се разлива и организацията е направена още снощи. Имаме няколко компроментирани мостове, по които е опасно да се преминава. Не е необходимо да се прави евакуация по хотелите. Това заяви Георги Лапчев, кметът на Царво. 

„Пожарните служби са тук, които са служба за защита на населението. Имаме проблеми на Арапя и Лозенец. Сега караваните най-много страдат, но хората, които са се качили върху покривите, нека си останат там, ако ни чуват.

Най-силният дъжд тепърва предстои. Моля ви, без психоза и да се качат един етаж по-нагоре. Притеснително е, но всичко е поправимо, когато няма застрашен човешки живот“, допълни той.

Лапчев заяви, че няма хаос в общината и няма да позволи да се подклажда такъв.

„Хората са притеснени, защото виждат колко вали. Всичко ще бъде наред, ако спазваме правилата“, категоричен е той.

Материалът Ужас без край: Най-лошото в Царево предстои, бият тревога за… ВИДЕО е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text