img

Кошмарни новини за апокалипсиса по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца ВИДЕО

/
/
/
134 Views

Хотели също са под вода в Царево. Там е обявено бедствено положение заради обилните валежи, които не са спирали през цялата нощ.

bTV съобщава за сигнал от жена, чието дете е на лагер в града.

 

„В момента хотелът е абсолютно наводнен и няма ток. Всички са блокирани“, пише тя.

Жената изпрати и видео кадри, на които се вижда как водата нахлува в хотела.

„Вече 20-и час продължава да вали, първоначално беше със силни светкавици… буря, която през цялата нощ не спря. В момента продължава да вали, положението в Царево е ужасно“, разказва пред БНТ Диана Кънчева за обстановката в града, където тази сутрин бурята предизвика наводнение и откъсна пътища.

Няма ток от около час.

От общината със системата за сигнализиране предупредиха всички жители да се качат на високите етажи, тъй като има опасност от наводнение, каза още Кънчева.

Рухна единият от мостовете, вовдещи към царевския кв. Василико. Преливащата река, която преминава през морския град, е подронила основите на съоръжението и към момента почти половината от асфалтовата покривка по него е пропаднала във водата.

С това достъпът до квартала се осъществява по обходни маршрути, но ситуацията е критична, тъй като по този път се осъществява достъпът и до плаж Нестинарка, за който може да се каже, че към момента не съществува. Ивицата е под вода.
Няма данни за издирвани хора, поне засега. Положението обаче е повече от критично.

Със заповед на кмета на община Царево е обявено бедствено положение на територията на общината и е разпоредена евакуация на част от хората, намиращи се в засегнатите от дъждовете райони.

На място заседава кризисен щаб, който оценява ситуацията. Създадена е необходимата организация за привличане на допълнителни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „Гранична полиция“ и жандармерия, от област Бургас и съседните области/. На терен работят екипи на пожарната и полицията.

Придошлите реки са предизвикали щети по инфраструктурата, включително по мостови съоръжения. Затворен за движение е  главният път между Царево и Синеморец.

 

Материалът Кошмарни новини за апокалипсиса по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца ВИДЕО е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text