img

Българи пропищяха от максимално таксуване в сметката заради водомера, сумите са огромни – веднага проверете това

/
/
/
116 Views

 

 

Потребители на топла вода се оплакват, че са им начислени сметки на максимум след отчитане на показанията на водомерите.

По-конкретно разглеждаме случай, в който на клиент е издадена изравнителна сметка с 51 кубика топла вода.

Това няма нищо общо с показанията на водомера, водата, от който се ползва само от един човек – в рамките на 12 до 15 кубика топла вода за цяла година.

Оказва се, че когато е снето показанието, в протокола служителят е написал, че водомерът е на над 10 години и трябва да се смени

 

 

По тази причина реалните показания не важат. Не са обяснили на човека, че трябва да го смени в рамките на месец.

Ако водомерът не се смени с нов, с дистанционно отчитане, разходът на имота става автоматично между 140 и 280 литра на денонощие на човек. Това прави 100 кубика за цяла година за един човек.

Според правилата, когато се установи изтекъл срок на експлоатация на разпределителите на топлина върху радиаторите или на топломерите в апартамента..

Ще бъде начислявано потребление на топло според най-силно излъчваната топлина от отоплително тяло в цялата сграда.

Това също може да натовари сметката значително, тъй като отново няма нищо общо с действително употребената топлина в дома.

Телеграф съветват хората да говорят с топлинния си счетоводител кога изтича срокът на годност на уредите, за да ги подменят навреме

Защото с малко невнимание се оказваш нарушител, а сметките ти стават огромни и непоправими. Близо половината, 48 процента от уредите, трябва да бъдат сменени през следващата 2024 година

Материалът Българи пропищяха от максимално таксуване в сметката заради водомера, сумите са огромни – веднага проверете това е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text