img

Съболезнования и поклон до земята. България изгуби още едно голямо име

/
/
/
921 Views

Още едно бургаско „перо“ напусна нашия свят. Почина известната поетеса Дена Джелебова, която ни напусна на 89-годишна възраст.

Дена Джелебова е родена в Бургас, произхожда от стар тракийски род, работила е като журналист във в. „Черноморски фронт“ от в продължение на 18 години, а след това и като кореспондент на Българската телеграфна агенция за Бургас.

Член е на Конфедерацията на българските писатели в България, има две деца. Синът й, известният поет и публицист Петьо Пейчев си отива от белия свят, ненавършил 50 г, а дъщерята й Маргарита е лекарка.

Дена Джелебова е автор на няколко самостоятелни стихосбирки: „Открита тераса“ (1993), „Тракия тича“ (2002), „Отложена младост“ (2003), „Светове“ (2006), „На ръба“ (2008), „Четириредия“ (2009), „Съпричастие“ (2009), „Обидена светлина“ (2010), „Резедава зима“ (2011) и други.

„Ще помним винаги Дена Джелебова като невероятен човек. Нейните стихове винаги ще ни напомнят за голямата ѝ душа, с която тя даряваше обич на всички.

Съболезнования на нейните близки и приятели. Поклон пред светлата ѝ памет!, каза по повод тъжната вест кметът Димитър Николов.

Още скръбни вести:

На 96 години почина кинорежисьорът Милен Гетов, съобщи БНТ.

Той е автор на над 1000 телевизионни филма, постановки и предавания. С Българската национална телевизия го свързват знакови продукции. Той прави първия документален филм за Гунди и Котков.

Големият му успех идва с филмите по романите на Богомил Райнов – „Един наивник на средна възраст“, „Реквием за една мръсница“, „Умирай само в краен случай“, „Тайфуни с нежни имена“.

Милен Гетов е носител на голямата награда на Съюза на журналистите, както и на специална президентска грамота за цялостен принос.

Екипът ни изразява съболезнования на близките и приятелите на Милен Гетов!

Материалът Съболезнования и поклон до земята. България изгуби още едно голямо име е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text