img

Ужас! Бащата на починалото дете видял как мълнията го удря

/
/
/
191 Views

Родителите на двете русенски деца, ударени от мълния по време на тренировка, са били на стадиона. Това съобщи треньорът на момчетата Динко Дерменджиев. Както е известно, едното момче почина, а другото е настанено в болница с опасност за живота.

Бащата на починалото дете, заедно с други родители, е наблюдавал тренировката зад оградата, защото не е разрешено да са в непосредствена близост до самото игрище. Майката на второто дете, за чийто живот се борят лекарите в УМБАЛ „Медика“ в Русе, също е придружава сина си, но не е била до терена, а малко по-встрани – в близост до басейна в спортния комплекс.

„Заедно с един от колегите, аз оказах първа помощ, след като децата бяха вече на земята. Направихме всичко възможно, за да може да държим момчетата в някакво добро състояние до пристигането на линейките“, разказа Дерменджиев.

Родители от публиката също са се притекли на помощ, докато пристигнат медицинските екипи. Имало е пострадало и трето дете, което също е откарано в болница, но след преглед е освободено да се прибере у дома.

Материалът Ужас! Бащата на починалото дете видял как мълнията го удря е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text