img

След 1 седмица пускат безплатните банкови сметки в България! Ето финалният вариант какво получавате без пари и какви са лимитите

/
/
/
133 Views

От началото на септември 2023 година, гражданите на Република България ще имат възможността да си отварят специализиран тип платежна сметка, предназначена за основни операции.

Тази сметка ще предоставя удобство и икономии, тъй като няма да се таксува при постъпленията на трудови възнаграждения, пенсии, социални помощи и обезщетения, стипендии и други подобни средства.

Тази промяна идва като резултат от реформи в закона, който урежда платежните системи и услуги, които бяха приети във връзка с държавния бюджет за 2023 година

От Финансовото министерство уточниха, че има специфични условия за използване на новата платежна сметка.

Основното изискване е, че държателят на сметката не трябва да притежава друга платежна сметка, в която и да е банка, която предоставя идентични платежни услуги по покритието на основния пакет.

 

В допълнение, всяко физическо лице ще може да има само една такава сметка, която се води основна или базова.

Сметката за основни операции ще предоставя на гражданите възможността за извършване на стандартни банкови операции като депозиране на средства, теглене на пари в кеш – както от банково гише, така и от банкомати, и различни други операции по разплащане в лева на българска територия.

 

Един от основните аспекти на новата услуга е, че средствата от сметката могат да бъдат изтегляни безплатно, но само от банкоматите на банката, която обслужва сметката.

Това нововъведение цели да облекчи финансовото бреме за голяма част от гражданите и да стимулира регулярното и сигурно участие в банковата система на държавата.

Материалът След 1 седмица пускат безплатните банкови сметки в България! Ето финалният вариант какво получавате без пари и какви са лимитите е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text