img

Голяма трагедия в Гърция, много загинали! Евакуират масово хората

/
/
/
207 Views

Горските пожари край гръцкия град Александруполис отнеха живота на още двадесет и шест души, след като вчера беше открито тялото на един загинал, съобщи гръцката телевизия „Скай“.

След първоначалната информация от говорителя на пожарната Янис Артопиос за смъртта на 18 души, за които се смята, че са мигранти, тъй като няма подадени сигнали за изчезнали хора в района, огнената стихия в националния резерват Дадия в района на Лефкими, Североизточна Гърция, отне живота на още осем души. Така броят на откритите днес изпепелени тела на предполагаеми мигранти се увеличи до 26.

 

Артопиос подчерта, че съобщенията, изпращани от спешния номер 112 за евакуация на районите, се предават и на мобилни телефони от чужди мрежи, които се намират в района.

Телата са открити в две групи, а на място е изпратен екип на полицията за идентификация на загиналите.

Вчера в същия район беше открито тялото на един загинал човек, за когото също се спекулира, че е мигрант.

Претърсванията в района продължават.

 

Големият пожар в Александруполис не стихва четвърти пореден ден, като в района вече са евакуирани девет селища.

Борбата с пожарите продължава и в префектурите Родопи, Беотия, Кавала и островите Евбея (Евия) и Китнос. Вчера пожарът в Беотия, Централна Гърция, отне живота на още един човек.

Материалът Голяма трагедия в Гърция, много загинали! Евакуират масово хората е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text