img

Любимка на Нинова се изправя срещу милионера на ПП-ДБ

/
/
/
156 Views

Пълна подкрепа за явяване на БСП на местните избори в София с широка коалиция и за Ваня Григорова за кмет на столицата. Това е резултатът от проведените конференции на всичките 24 районни организации на социалистите в София, съобщават от пресцентъра. Този процес по издигане на кандидати за кметове от районите и обсъждане и избиране на начина на явяване на партията на местните избори на 29-ти октомври продължи малко повече от два месеца. Той ще завърши на 2-ри септември, когато ще се състои Градската конференция.

„Районните организации в София подходиха с необходимата отговорност към задачата и това ми дава надежда за работата ни в предстоящите месеци, както и за резултата от изборите в края на октомври, коментира председателят на БСП – София Иван Таков. – Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем „Сглобката“ в София. Обединението на силите е верният път към успеха. Широка местна коалиция с кандидат за кмет Ваня Григорова ни дава възможност не просто да се изправим достойно срещу нашите опоненти, но и много ясно да покажем разликата между нас и тях“.

На свое заседание още през юни членовете на Градския съвет на БСП – София приеха принципна позиция за явяване на предстоящите местни избори на 29-ти октомври в столицата във формат широка местна коалиция. Ръководният партиен орган постави задача на председателя Иван Таков да проведе срещи с лидери на партии и коалиции за формиране на местна коалиция.

„Повече от два месеца водя преговори с наши потенциални партньори за явяване на местните избори, заяви Иван Таков. – Вече с почти всички имаме принципни договорки и съвсем скоро ще можем официално да обявим сформирането на местната коалиция“.

Advertisement

Иван Таков не скри задоволството си от колективния разум, който демонстрираха членовете на БСП в София по време на техните районни конференции.

„Присъствах на почти всички от тях. Усетих у хората приповдигнато настроение, мотивация и готовност за битка, коментира той. – Това много ме обнадеждава. Вярвам, че с наближаването на кампанията и увеличаването на динамиката в работата, желанието на всички да се включат в нашата кауза ще се утрои“.

Източник: demokrat.bg

Материалът Любимка на Нинова се изправя срещу милионера на ПП-ДБ е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text