img

Депутат от ДеБъ не остана по-назад и скочи срещу Радев: Говори за България така, че да се сещаме за Русия

/
/
/
275 Views

От Фейсбук профила на депутата от ПП/ДБ Ивайло Мирчев

Президентът, който има нужда от врагове, за да блесне.

Президентът, който се предполага да обединява, а няма нито една реч, в която да не противопоставя едни българи на други.

Президентът, който говори за България, така че да се сещаме за Русия.

Advertisement

Президентът, който не се срамува да използва годишнината от Шипченската епопея, за да си разгърне политическата платформа, която – каква изненада! – е платформа на разделението, отново.

Същият този президент нарича демократичните процеси “сглобкаджийство”. Какво излиза? Излиза, че да подменяш историята ни с руска пропаганда е демокрация, а да се опиташ да закрепиш държавата не е.

Единението, г-н Радев, не е единичен революционен акт, а е всекидневно усилие да намериш общо и да се разбереш за важните неща дори с онези, които не са на твоето мнение, но са ти съграждани. Това е демокрацията. След 5 (пет) поредни парламентарни избори ние в парламента това правим – разговаряме и търсим път към реалното зашиване на разпокъсаната обществена тъкан. Да, невинаги е красиво. Не става да го напишеш върху знаме. Но е реална работа за България, в сегашно време, тук и сега. Патриотизмът е в реално свършените неща. В делата, не в речите. И със сигурност не в речите, сеещи разделение от институция, създадена да обединява.

Светла да е паметта на опълченците ни, храбро защитавали Шипка!

Източник: demokrat.bg

Материалът Депутат от ДеБъ не остана по-назад и скочи срещу Радев: Говори за България така, че да се сещаме за Русия е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text