img

Знаково лице скочи срещу ген. Атанасов: Да отговори защо назначи Алексей Петров в службите

/
/
/
316 Views

 

„В годините на прехода Алексей Петров беше истински бандит“, заяви пред Нова телевизия Николай Радулов, бивш секретар в МВР, а по-късно активист в партията на Бареков и депутат от партията на Слави Трифонов.

„През 1997 година като стъпихме в служебното правителство на Софиянски, Богомил Бонев извика всички силови застрахователи, Алексей Петров тогава се скри и избяга в Гърция, 6 месеца стоя там.

Имах лична среща с него, когато напуснах МВР. Той искаше да обсъди с мен две неща – защо сме го включили тогава в списъка с бандитите, а другият дали да бъде върнат в службите, като обеща, че ще ни помага с информация за престъпния свят. Отказах му и обясних, че това не може да стане“, заяви Радулов.

Той обясни, че трябва да се пита ген. Атанас Атанасов, който тогава е бил шеф на НСС защо е назначен Алексей Петров в секретния щат като служител, който вместо под прикритие е действал демонстративно – развявал си е картата и е имал синя лампа на Мерцедеса.

Advertisement

Според експертът Алексей Петров е бил с огромни комплекси и его – не може да понася някой да се издига, а той да стои в сянка, искаше непрекъснато да блести и да изпъква.

„Алексей Петров работеше в структурата, която градеше ДАНС. После нямаше да го сложат за шеф и назначиха Петко Сертов за началник, но реално Алексей управляваше.

„Когато създадоха ДАНС говорител на агенцията стана Зоя Димитрова. Един ден тя поиска среща с мен и ми каза, че с Алексей били в една стая и умували как да подгонят адвокати, съдии, прокурори, които са забъркани в корупция. Предложих проста схема – да отидат по гръцкото крайбрежие в Халкидики и да видят, кои държавни служители от системата на МВР, прокуратурата и съда имат скъпи имоти там и не ги крият“, разказа Радулов.

След месец Петров открил около 30 души от съдебната система с имоти на гръцкия полуостров, но не дал данните на МВР да разследва, щял да ги си ги ползва сам, защото бил дал парите за проверката.

Материалът Знаково лице скочи срещу ген. Атанасов: Да отговори защо назначи Алексей Петров в службите е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text