img

Бивш министър огласи истината пред БЛИЦ защо ликвидираха Алексей Петров!

/
/
/
378 Views

Във връзка с вчерашното показно убийство на бизнесмена Алексей Петров, агенция БЛИЦ потърси за коментар бившия вътрешен министър Емануил Йорданов по актуални въпроси, свързани с покушението над ексбаретата.

Ето как отговори на въпросите на медията ни експертът: 

 

– Какъв е първият Ви коментар за убийството на Алексей Петров?

– В този момент каквото и да се каже, ще бъде в сферата на спекулациите, тъй като не се знаят никакви конкретни факти около случая. Предполагам, че постепенно ще се изяснят някои неща, но в никакъв случай всичко.

Това, което е видно, е, ч, след като имаше два опита за атентат срещу него, очевидно не е работено достатъчно добре, за да може да се стигне до третия.

– Защо някой би искал да убие Алексей Петров?

– Обикновено когато става въпрос за убийство на подобен човек, причините са икономически. Очевидно са засегнати някакви доста големи икономически интереси.

– Възможно ли е някой от враговете му да има връзка с убийството му?

– При три атентата извършени за 20 години е очевидно, че има врагове, но към този момент не е ставало ясно какви са те, от къде идват, а за имена няма смисъл да говорим.

– Как трябва да процедира МВР във връзка със задържането на подобни убийци?

– Необходимо е пълно изясняване на случая, което в подобни престъпления е много трудно. Колкото повече информация се събере, толкова по-добре.

– Очаквате ли да се върнат отново мутренските години у нас?

– Не мисля. Това няма как да се случи. По отношение на един случай подобни изводи не могат да бъдат направени. Още повече, че и времето е друго, политическата ориентация на държавата е друга, ние сме в Европейския съюз, а в него има ред и спокойствие.

Надявам се, че постепенно ще достигнем в пълна степен стандартите на съюза.

Господин ДИНЕВ, БЛИЦ

Материалът Бивш министър огласи истината пред БЛИЦ защо ликвидираха Алексей Петров! е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text