img

ИЗВЪНРЕДНО! Силно земетресение в Гърция удари току що

/
/
/
304 Views

Земетресение с магнитуд 5,1 е регистрирано на остров Крит, показват данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география.

Трусът е станал в 10:49 часа.

В съобщение на гръцкия Институт по геодинамика се казва, че трусът е станал в 10:49 ч. местно (и българско) време.

Епицентърът е бил на 7 км източно от селището Суя (префектура Ханя) в западната част на острова. Дълбочината на огнището се оценява на 7 км.

 

В момента се провежда спасителна операция в ждрелото Самаря край Ханя, където един човек е пострадал от падането на скала, съобщи местният информационен портал „Креталайв“.

По първоначални информации скалният къс е паднал след земетресението тази сутрин.

Пострадалият според сведенията е ранен сериозно в крака, предаде БТА. Към мястото е изпратена група от 5 спасители и хеликоптер, съдействие се очаква и от горските и противопожарните служби.

По първоначални информации скалният къс е паднал след земетресението тази сутрин. Пострадалият е ранен в крака, предава БТА.

Още земетресения от днес:

Земетресение с магнитуд 5,6 е регистрирано днес край бреговете на Филипините, съобщават от Европейско средиземноморският сеизмологичен център.

Епицентърът е бил на дълбочина 10 км и на 267 км северно от град Лаоаг, който има население около 102 хиляди души, предава БТА.

Няма данни за щети или жертви. Не е обявена и опасност за поява на високи вълни цунами.

Материалът ИЗВЪНРЕДНО! Силно земетресение в Гърция удари току що е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text