img

Спипаха тартора, склонявал към просия изловения от Динко мъж

/
/
/
122 Views

Полицията в Бургас арестува мъжът, склонил към просия мнимия „инвалид”, който отнесе шамарите на Динко Вълев преди дни, пише Флагман.бг.

Става въпрос за 58-годишен с богато криминално минало. Той е задържан вследствие на акция на отдел „Криминална полиция” към Областната дирекция, съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Арестуваният е организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Общо трима са били мъжете, които работели за него. Единият от тях е именно човекът, който бе разобличен на два пъти, че се прави на инвалид. Въпросният, който стана причина ямболията Динко Вълев да влезе в ареста за няколко дни, е на 55 години и е от Ловеч. По информация на полицията той „работел” основно в Бургас и Равда, но епизодично се появявал и в Созопол.

Другите двама от склоняваните към просия са на 30 и 59 г., заработвали основно в Пловдив и Варна и често били ротирани от „сводник на просяци”.

Парите, които заработвали мнимите просяци пък били разпределяни в различно съотношение. Бил им осигурил и транспорт до „работното място”.

Предстои да стане ясно дали Бургаската районна прокуратура ще повдигне обвинение срещу 58-годишния. Засега той е задържан за срок до 24 часа, а тримата просещи са разпитани в качеството им на пострадали „жертви на трафик”.

Материалът Спипаха тартора, склонявал към просия изловения от Динко мъж е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text