img

Черна вест! Внезапно почина велик певец. Съболезнования

/
/
/
202 Views

Италианският певец Пепино Галиарди почина на 83-годишна възраст и потопи в траур неаполитанската музика, предаде АНСА.

Кончината на изпълнителя на хита „Un Amore Grande“ е настъпила в дома му в Рим. През месец май т.г. Галиарди, който е роден в Неапол, навърши 83 години.

От известно време певецът живееше в Рим, а новината за смъртта му съобщи с публикация във Фейсбук музикантът Джани Атерано.

С неповторимия си тембър Галиарди беше популярен през 60-те и началото на 70-те години на миналия век с песни като „Settembre“ и „Gocce di mare“.

 

 

Известен с изискания си стил, Пепино Галиарди постига първия си истински успех през 60-те години със сингъла „T’amo e t’amero“.

 

Той участва три пъти във фестивала в Сан Ремо, като печели второ място с песента „Come le viole“.

Пепино Галиарди донася успех на много песни, които остават класики – от „Che vuole questa musica stasera“, включена в саундтрака на филма „Ухание в мрака“ на Дино Ризи, до „Sempre Sempre“, отбелязва АНСА, цитирана от БТА.

От ранна възраст Галиарди показва голямата си любов към музиката, като се научава да свири на няколко инструмента, сред които и акордеон.

 

 

С уменията той печели слава и извън Италия, а интерпретациите му са високо ценени – от групата АББА до младия изпълнител Алваро Солер, отбелязва АНСА.

Материалът Черна вест! Внезапно почина велик певец. Съболезнования е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text