img

Проф. Рачев с ранна прогноза за септември, каза колко ще скочи живакът следващата седмица

/
/
/
170 Views

„През цялата следваща седмица ще бъде топло. Максималните температури ще са до 36 градуса. На морето ще бъде идеално. И най-зиморничавите девойки ще се чувстват комфортно. 24 градуса ще бъде средната температурата на водата по Черноморието ни“.

Това каза климатологът проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

 

По Южното Черноморие температурите ще са около 27 градуса. Хората могат да са на плажа от сутрин до вечер.

Във Варна максималните температури ще са до 29 градуса. Минималните се увеличават до 23 градуса. Няма да има валежи – само малки облачета, уточни той.

В Русе максималните температури през следващата седмица ще достигат 32 градуса. Времето ще е сравнително слънчево.

В Стара Загора през следващата седмица температурите ще достигат 36 градуса. 23 градуса ще са минималните. Няма вероятност за валежи, посочи климатологът.

„Този месец септември ще бъде по-топъл. Възможно е достигането до 35 градуса веднъж, но през цяла седмица – едва ли“, обясни проф. Рачев.

„На Мусала да вали сняг през август – няма нищо феноменално. Това през последните 30 години се е случило през всички десетдневия на август. Виждаме и топлото време, и валежното време. България показва разнообразие“, посочи той.

Пожарите на Хавайските острови

„Пожарите на Хавайските острови са страшни. Това е погром. Абсолютно всичко е унищожено. Хората влизат в океана, за да се спасят и ги прибират от бреговата охрана“, коментира климатологът.

„На Хаваите са много добре подготвени за пожари и пазят природата, но неволно хвърлено нещо или едно стъкло могат да предизвикат запалване и всичко гори като кибрит“, каза още той.

Материалът Проф. Рачев с ранна прогноза за септември, каза колко ще скочи живакът следващата седмица е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text