img

Скандални разкрития за близнаците от Цалапица, плашели с „наказателна бригада“

/
/
/
125 Views

Близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са задържани след убийството на Димитър Малинов в Цалапица, са тренирали бокс в Пловдив. Според хора от селото те се изживявали като „наказателна бригада“ заради самочувствието около боксовите умения, пише marica.bg.

Гневът на жителите на Цалапица, избухнал след бруталното убийство на 24-годишния Димитър Малинов, продължава да бушува с пълна сила. Причини…

 

В Цалапица се носят различни слухове за мотива, довел до убийството ​на Митко. Основните версии са пари или наркотици. Повечето от съседите на семейството определят родителите им като добри хора и недоумяват как са допуснали децата им да бъдат замесени в подобно жестоко престъпление.

Бащата на близнаците Петър работил като монтьор в транспортна фирма, а майката Йорданка се занимавала със социална дейност. Семейството има по-голяма дъщеря и внуче, които също живеят в Цалапица.

„Напрежението в селото намаля, но смятам, че повече никога трите фамилии няма да могат да живеят в Цалапица. Семейството на близнаците никога повече няма да стъпи в селото, защото мисля, че са качествени хора“, коментира пред „Марица“  съветничката от ОбС-Родопи Боряна Бръзкова.

Тя разказа, че познава и семейството на Митко, и на близнаците, и бабата и дядото на Рангел. От всички имала добри впечатления. Бръзкова преди време беше кмет на Цалапица. По време на драматичните събития тя не била в селото. Останала обаче изненадана, когато се прибрала от почивка и разбрала за извършеното престъпление, тъй като близките на всички засегнати и замесени в него били кротки хора.

Допуска, че семейството на близнаците може и да потърси убежище в чужбина, тъй като са много съвестни и качествени хора и където и да отидат в България, те няма да могат да гледат хората в очите.

Междувременно стана ясно, че политици са се интересували дали убийството в Цалапица е дело на роми. Според кмета на общин​а „Родопи“ Пав​ел Михайлов напрежението в Цалапица н​е ескалира, ​а то продължава, защото хората искат справедливост и прозрачност. Трябва да има един справедлив процес, коментира Михайлов пред „Марица“. И допълн​и, че не вижда хората да са скандализирали с нещо, техният протест е мирен.

Още първия ден след трагедията кметът на община „Родопи“ изпрати писмо, с което поиска засилено полицейско присъствие в Цалапица.

Материалът Скандални разкрития за близнаците от Цалапица, плашели с „наказателна бригада“ е публикуван за пръв път на Единна България.

It is main inner container footer text