img

До броени дни: ГЕРБ ще обяви кандидата си за кмет на столицата

/
/
/
64 Views

Това разкри председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в предаването „Денят започва“ по БНТ. 

Той коментира наболели теми за софиянци. Сред тях е безкрайният ремонт на жълтите павета.

„Реденето на жълтите павета е работа на специалистите. Общината не е избрала някой квартален майстор, а голяма публична компания. Не им е платен нито един лев до момента, вече бяха глобени 100 хиляди лева. Помолил съм всеки ден на място да има човек от общината. Строителите носят отговорност“, категоричен беше Георгиев.

„За мен е странно една от най-големите строителни компании в България да не може да подреди 2000 кв.м. жълти павета“, изрази съмнения още председателят на СОС.

Advertisement

Георги Георгиев опроверга и слуховете, че ГЕРБ няма да издигнат кандидат за кмет в опит да избягат от отговорност за проблемите на столицата.

„В навечерието на изборите много често ще трябва да отричаме лъжи. Ние сме политическата сила, която преобрази града и изгради 52 км метро. Няма как едни жълти павета и спекулациите с тях да изтрият всичко, на което хората се радват в кварталите“, коментира той спекулациите, че партията няма да издигне кандидат за кмет на столицата. 

„Върви най-голямата програма за подмяна на тротоари в София. За да няма случаи като жълтите павета, приехме една наредба в коя зона в София какви настилки може да има. Изпълнява се в различните райони с различна скорост“, каза още Георгиев. 

Източник: demokrat.bg

Материалът До броени дни: ГЕРБ ще обяви кандидата си за кмет на столицата е публикуван за пръв път на Новини от Балканите и света.

It is main inner container footer text